O2s

Hur att behandla din hud med vitaminer

Fördelarna med vitaminer på huden har länge studerats och tippad som en integrerad komponent för att ha bra hud. Antioxidanter A, C och E är särskilt kraftfull i att hålla huden ung, frisk och spänstig.

Hur att behandla din hud med vitaminer. Ät mycket frukt och grönsaker.
Hur att behandla din hud med vitaminer. Ät mycket frukt och grönsaker.

Om du vill göra din hud ser bättre, yngre och fräschare, kan du använda vitaminer. Här är hur.

  • Ta ett tillägg. Få fördelarna med vitaminer på huden genom att ta ett dagligt tillskott. Ta en multi-vitamin som innehåller vitaminerna A, C och E. inte bara kommer din immunitet och allmänna hälsa förbättras, men du kommer också att märka en skillnad i din hud. Skönhet börjar inifrån och ut så ta vitamintillskott regelbundet. Den kommer att fylla i näringsmässiga brister i din kost.
  • Ät mycket frukt och grönsaker. Det är viktigt att få de vitaminer färska från källan. Färskt är alltid bättre så ladda upp på morötter, apelsiner, bananer, äpplen och vindruvor. Äta bra och ha en hälsosam diet direkt påverkar cellstrukturen i huden och dess förmåga att förnya och skydda sig mot fria radikaler.
  • Använd färska frukter och grönsaker som en del av din hudvård rutin för att utnyttja kraften i vitaminer. Du kan även göra dina egna skönhetsprodukter såsom en hemmagjord mask med naturliga ingredienser så att du kan få de vitaminer lokalt. Till exempel, mosa en papaya och banan med lite pressad citron för att få vitaminer K, E och C. Det är mycket sparsam men mycket effektiva vid behandling av huden med vitaminer. Om du vill hjälpa bleka mörka armbågar, pressa en citron eller apelsin direkt på huden.
  • Läs ingredienserna i ditt ansikte krämer och lotion. Ju högre de vitaminer är noterade på ingrediens lista, den mer koncentrerad den är. I teorin kommer det att bli mer effektiv. Leta efter Askorbinsyra, alfa-tokoferol eller objekt som innehåller vitaminer som citron, apelsin, druva utsäde och morötter.
  • Använd C-vitamin för sin hud ljusare egenskaper. Om du vill behandla specifika problem på huden, kan du välja specifika vitaminer att göra susen. Till exempel kan använda C-vitamin hjälper ljusare tråkig hud. Det kan också hjälpa till med mörka ringar under ögonen. Om du har mörka fläckar av fläckar, kan du prova vitamin K.
  • Köp en hel rad av produkter för bästa resultat. Det är bäst att använda ett komplett sortiment av produkter och arbeta i lager för att få bästa resultat. Till exempel, leta efter produkter som innehåller vitaminer i ansiktet tvätta, fuktkräm och nattkräm. Du kan också söka efter vitamin E i kroppen lotion eller kräm.


Om du flitigt använder vitamin berikade formler och använda den för ungefär sex till åtta veckor, märker du snart en skillnad i tonen och texturen i huden. Det är ett enkelt sätt att se och känna. Det är säkert att använda och mycket prisvärd. När de vitaminer blandas med andra ålder trotsar ingredienser, har du en produkt som kommer att göra din hud ser sensationellt.