O2s

Hur att behandla huvudlöss

Löss är små insekter som kan angripa håret orsakar klåda

Löss är små insekter som kan angripa håret orsakar klåda, sår och osannolikt lukt i huvudet. Denna angrepp kallas huvudlöss eller Pediculosis. Detta är smittsam och kan lätt sprida sig genom att bara använda det som användes av en person som redan har huvudlöss som kam och kläder. Detta kan behandlas genom flera sätt.

Hur att behandla huvudlöss. Använd schampo för huvudlöss.
Hur att behandla huvudlöss. Använd schampo för huvudlöss.

Här är de steg för hur man ska behandla huvudlöss.

  • Kontrollera om löss. Löss har 3 former, som är nit, nymf och vuxen. Nits är löss ägg som är kopplade till hårstrån. Dessa är vit eller gulaktig i färgen och är mycket små det är därför de är svåra att se. Dessa kan även misstas för mjäll eller smuts det är därför det är bäst att kontrollera håret någonstans ljus. Nymfer är små löss som produceras när äggen kläcks. Vuxna löss är större än nymfer så att de lätt kan ses. Om du ser någon av dessa, ta bort genast med händerna eller med hjälp av en pincett. Om någon i ditt hushåll har löss, se till att kontrollera alla som det lätt kan spridas. Alla hemma med löss bör behandlas. Dessutom, tvätta sängkläder och kläder som används av den angripna personen. Blötlägg kammar och borstar i varmt vatten för att döda löss som fortfarande kan sitta på dessa.
  • Använd schampo för huvudlöss. Det finns schampo tillgängliga som specifikt gjorts för att behandla huvudlöss. Dessa kan också köpas över disk eller så kan du fråga din läkare vad schampo han föreskriver. Bortsett från löss schampo, kan du också använda majonnäs eller olivolja för behandling huvudlöss. Massage och lämna detta i håret i flera minuter innan sköljning.
  • Prova alternativa lösningar. Vitlök, lök och vinäger är inte bara används för matlagning. Dessa kan även B som huvudlöss behandling. Process en lök med en mixer och använda saften genom att massera ditt hår. Wrap håret med plast och låt denna uppsättning i ca 4 timmar. Efter 4 timmar, skölj håret och schampo som du brukar göra. Gör detta i flera dagar tills alla löss är borta. Om du vill använda vitlök, process 4 kryddnejlikor och blanda med citronsaft. Liksom lök saft, tillämpa detta på håret sedan svepa med bomullstyg. Gör detta varje kväll som du behöver för att lämna lösningen på håret över natten. Du kan sedan skölja och schampo som vanligt på morgonen. En annan blandning som du kan använda under natten är vinäger och vatten blandning. Du måste använda 6 tesked vatten och 2 tsk vit vinäger. Rör om blandningen och använda bomull för att tillämpa detta på ditt hår. Wrap håret med bomullsduk och lämna över natten. Skölj och schamponera håret när morgonen kommer att ta bort lukten. Tea tree olja är en annan behandling som du kan prova för din huvudlöss. Dessutom blåsa torka håret efter att ha tagit ett bad kommer också att hjälpa eftersom värmen kommer från fön kan också hjälpa döda dem.


Ha en löss fri hår genom att behandla huvudlöss omedelbart. Men om barn eller spädbarn är angripna, inte använda någon av de behandlingar utan att rådfråga din läkare.