O2s

Hur att besöka ett hospice

Hospice kommer från det latinska ordet "hospitium"

Hospice kommer från det latinska ordet "hospitium", som hänvisar till ett gästhem för människor som är sjuka och trötta efter en religiös pilgrimsfärd. Idag, hospice är speciella barnomsorg för människor som är döende. Proffs där behandlar inte sjukdomen eller syftar till att avsevärt förlänga patienternas liv. Istället lindra de smärtan, den psykologiska trauman och emotionell stress människor som inte svarar bra på medicinering och andra behandlingar. Eftersom ett hospice är inte ett hotell eller en galleria där du kan gå in och ut fritt, känna några saker innan du besöker en patient är avgörande.

Hur att besöka ett hospice. Ring hospice i förväg.
Hur att besöka ett hospice. Ring hospice i förväg.

  • Ring hospice i förväg. De bör veta att du kommer på en dag och tid att förbereda patienten. Du kan ge ett överraskande besök men det kan inte vara så önskvärt för patienten. När du ger dem ett samtal, kan du prata med patienten så att du vet vem han vill se. Det är viktigt att du gör så mycket du kan för att ge hans begäran.
  • Ta med något att prata om. Gör detta speciellt om du inte är så nära patienten. Ta gamla och nya fotografier och tala om dessa bilder. Du får ta souvenirer också, som en del av hans favorit samling eller hans favoritböcker. Se till att du kolla med läkare om att få alla dessa är okej för patienten.
  • Fråga vad patienten vill göra. Om patienten har en specifik hobby eller intresse, föreslår spendera tid tillsammans jobbar på det. Att göra detta kommer inte bara hålla patienten glad men kommer att hjälpa honom återuppleva några av hans käraste minnen också. Återigen får gå signal sin läkare innan man går vidare med den här typen av plan.
  • Erbjud din beröring. Massera patientens händer och fötter kan vara ett bra sätt att få kontakt med honom. Fråga sjuksköterskan om detta är okej för patienten. Om en massage verkar olämpligt, sedan överväga att hålla sin hand i stället. Det är i allmänhet säkra, men du bör ändå be sköterskan att vara säker.
  • Snacka om något annat än sin sjukdom. Kanske du kan tala om politik, nyheter, och om de människor ni båda känner. Du kan prata om vad som helst så länge du utvikning när ämnet om hans sjukdom kommer in.
  • Uttrycka dina känslor och tveka inte att dela dina tankar. Kanske du vill berätta för honom hur mycket han har påverkat ditt liv. Tacka honom för allt han hade gjort. Det är okej att gråta och det är naturligt. Det viktiga är att du fick honom att känna hur tacksam du är för hans vänskap och allt annat som han har gjort för dig.
  • Fråga patienten för favörer eller uppgifter som du kan göra för honom. Kanske vill han ringa någon eller be någon att komma och besöka honom. Om det är något du inte kan göra, då säga att du kommer att hitta någon annan som kan hantera hans begäran.


Besöker patienten vid hospice är redan en stor gåva för honom och för dig. Göra den minnesvärd och stressfri för patienten genom att följa tipsen ovan. Det är alltid bättre att besöka patienten så ofta som möjligt.