O2s

Hur att bryta varumärket i ultimate frisbee

Du är märket i Ultimate Frisbee när du är på brottet som effektivt försöker kringgå alla block av försvarare som kommer att få sina händer och ben i vägen utan kroppskontakt. Märkning medel för att täcka föraren. Det finns flera sätt att bryta märket. Inte bara använda en teknik. Dina motståndare kommer att kunna läsa ditt spel om du gör. Här finns flera sätt att bryta märket.

  • Använda våld sidan. Force är en pjäs som används av försvararna att tvinga föraren att kasta in skivan i ett visst område i fältet. Du kan göra detta genom att blockera en sida av föraren och lämnar öppna den andra sidan. Den öppna sidan av föraren kallas kraften sidan. Du kan bryta märket med förfalskningar och svänger. Du fejka en forehand kasta och försvararen kommer att glida så att du svänga mot försvarare och falska en backhand kasta. Kom ihåg att du bara har 10 sekunder med skivan.
  • Behåll kontrollen. Inte bråttom era svänger och förfalskningar. Om du inte hålla balansen, kommer du inte att kunna dra bort ett kast. Kom ihåg att när du försöker hålla balansen, du måste också få din försvarare utanför balansräkningen.
  • Bryt märket. Fake en forehand kasta och sväng tillbaka förbi försvarare. Leverera en back handen över eller under din försvarare arm.
  • Kliv ut att få maximal förlängning. Steg lite framåt och ut för att ge dig en bättre vinkel för att bryta märket. Du kommer att vara närmare till märket ger honom eller henne mindre reaktionstid. Ju mer framåt höger ben är (om du har rätt räckte), desto mindre område som du kommer att behöva kasta backhand. Att kasta runt backhand flytta, måste du svänga snabbt med benet framåt. Kom ihåg att du förlorar avstånd mer höger ben är placerad framåt.
  • Här är en strategi för högerhänta. Om din försvarare tvingar dig att kasta en forehand, falska en backhand kasta, svänga, släpp sedan en forehand under din försvararens sträckt vänster arm. Förbli låg. Återigen, hålla balansen och tid din fart om när flick skivan. För vänsterhänta, vända instruktionerna.
  • Gå till en backhand kast. Gå tillbaka 90 grader direkt i sidled. Detta bör vara lätt som märket kommer troligen att tvinga dig att gå in i denna hållning. Nu tar ett steg framåt och försegla markören med nedre delen av kroppen. Kasta skivan.
  • Håll skivan med en snärt grepp. Fake att kasta, men om du har chansen, kasta det. Om inte, gå till backhand läge men inte gå tillbaka till forehand längre. Oftare än inte, kommer din försvarare vet att du bara kommer att gå fram och tillbaka med kast.
  • Inte svänga för mycket. Spelare tenderar att svänga för mycket speciellt när de försöker bryta märket. Tänk inte för mycket också. Bara kasta skivan om du inte lyckades med tidigare falska kast och svänger. Ju snabbare du är att svänga, desto mer tid har du för din kast. Om din försvarare är långsamt reaktioner, är detta ett bra drag.


Att lära sig att bryta märket är inte något man kan lära natten

Hur att bryta varumärket i ultimate frisbee. Använda våld sidan.
Hur att bryta varumärket i ultimate frisbee. Använda våld sidan.

Att lära sig att bryta märket är inte något man kan lära natten. Du måste hela tiden öva olika stilar och tekniker. Bli inte frustrerad. Kom också ihåg att Ultimate Frisbee bor på anda av spelet: det är sportsmannaanda och respekt.