O2s

Hur att hyra en husbil på Nya Zeeland

Tips om du planerar din nästa underbara Nya Zeeland husbil resa


Anställa en husbil / Husbil (jag kallar dem skåpbilar från och med nu) är det bästa sättet att se det fantastiska landskapet i Nya Zeeland. Du kan resa självständigt, i din egen takt, i vilken riktning tar din fantasi.

Genom att följa några enkla riktlinjer kan upplevelsen vara både givande och prisvärd.

Hur att hyra en husbil på nya zeeland. Hur länge behöver du?
Hur att hyra en husbil på nya zeeland. Hur länge behöver du?
  1. Komma igång. Försök planera så långt framåt som möjligt för att få det bästa urvalet av van storlekar, layout och priser. Detta är särskilt viktigt under december / januari tid när allt är helt bokad. Planering sex månader framåt är oftast perfekt.
  2. När ska gå. Är helst stor, men vinterväder är rörlig och temperaturer kan få under noll med snö och is. På den positiva sidan finns det några spektakulära snöiga scener på en skarp, solig vinterdag. Bilarna är också halva priset att de är under sommaren och några utmärkta specialerbjudanden vanligtvis erbjuds. December / januari är den mest hektiska tiden på året, med Kiwis på semester också. Vägarna, sevärdheter och campingplatser är fyllda till coh bristningsgränsen. Februari / mars är den bästa tiden att komma, eftersom vädret regleras, bilarna är något billigare och Kiwi barnen har gått tillbaka till skolan. Vår och höst kan också vara trevligt, med skiftande bladverk färger.
  3. Hur länge behöver du? Prova och tillbringa minst två veckor i Sydön och en vecka i norr. Alla återvänder säger de önskar att de hade bokat för längre. Du kan antingen starta din resa i Auckland och släppa av i Christchurch eller vice versa. Boka färjan att korsa mellan öarna. Om du är på en begränsad tidsram, bara hålla sig till en ön.
  4. Bokning direkt eller med hjälp av en agent. Det beror på om du spenderar din fritid på internet, siktning genom berg av information, eller skicka dina uppgifter till en agent , som kan göra shopping runt för att få den bästa lösningen för dig.
  5. Några andra tips. Kiwis köra på vänster och de flesta skåpbilar kommer med manuell växellåda, så se till att du har någon form av reseförsäkring. Du kan behöva lämna en obligation på cedit kort på plocka upp, så kontrollera detta innan du kommer till uthyrningsfirman. Du behöver ett giltigt körkort. Kontrollera med din fastighetsbyrå för att avgöra om den aktuella dirver licens kommer att fungera eller om du behöver för att få en internationell.

    Det finns några områden där du kan Gratis Camp om du har en toalett ombord, men dessa är sakta på att försvinna som vissa resenärer förstöra det för andra, lämnar skräp, etc. Motorcamps och campingplatser är säkrare alternativ. De kostar runt NZD 30,00 per natt för bilen och två personer, har bra faciliteter och är mycket, mycket sociala. Happy Camping.

Du kan maila mig nedan med några andra querries

Vänliga Hälsningar

Tips om du planerar din nästa underbara nya zeeland husbil resa. Bokning direkt eller med hjälp av en agent.
Tips om du planerar din nästa underbara nya zeeland husbil resa. Bokning direkt eller med hjälp av en agent.

Todd Morrhår

www.qualitymotorhomes.co.nz