O2s

Hur att rengöra läderskor


Läderskor kommer inte billig och snarare än att bära ut dem och att behöva köpa ett nytt par ofta, är det vettigt att veta de rätta metoderna för att rengöra och underhålla ett par läderskor så länge som möjligt. När det kommer till städning läder, är det viktigt att känna rätt metoder för rengöring, det kommer också att hjälpa dig att spara pengar, både på kort och lång sikt. Om du vill veta det korrekta sättet att rengöra läderskor, läs igenom de få anvisningar som anges nedan.

Steg 1

När man ska rengöra Regelbunden rengöring är ett måste,? Se till att rengöra dina skor minst månadsvis, om inte varje vecka. Vid andra tillfällen, till exempel när skorna blir smutsiga eller caked med lera, omedelbart rengöra skorna innan smutsen av lera torkar ut och Mars läder finish.

Steg 2

Hur att rengöra läderskor. När man ska rengöra.
Hur att rengöra läderskor. När man ska rengöra.

Hur att rengöra? Investera i en bra läder lotion och läder-rengöring material, såsom ett mjukt sämskskinn. Damm av smuts och lera med en ren sko borste. Gnid ut skav och jordklumpar med en fuktig trasa och lite sadel tvål. Nästa tillämpa läder lotion jämnt, hela skorna och därefter torka med sämskskinn eller annan mjuk trasa.

Steg 3

Korrekt förvaring. För att se dina läderskor har en längre livslängd, förvara dem på rätt sätt, kommer det att göra rengöring och underhåll så mycket lättare. Använd ett hyllsystem i din garderob, eller en sko hängare som kan hängas på garderobsdörren. Använd skoblock för att låta läderskor behålla sin form och hålla sig borta lukter.

Steg 4

Polering läderskor. Putsa dina läderskor regelbundet, för att hålla dem ser blank och som ny. Du kan köpa skokräm i färgen på dina skor från någon affär som säljs skor. Applicera skokräm jämnt över läder med hjälp av en mjuk trasa eller borste. Låt polish att bosätta sig i ca 5-10 minuter, och sedan torka bort polish med en annan bit tyg eller borsten. Slutligen, polera lädret med en ren trasa, tills lädret ser polerad och enkel. Du kan göra det själv hemma på helgerna, istället för att betala pengar för att få den polerade utanför.

Steg 5

Rengöring läder av olika typer. Köpa rengöringsmedel och annat material.
Rengöring läder av olika typer. Köpa rengöringsmedel och annat material.

Rengöring läder av olika typer. Medan de ovan diskuterade metoderna att göra fint för skor som har mjukt läder, kan du behöva vidta olika metoder om lädret är mocka, krusade nubuck eller någon annan typ av läder. Specialist städare är tillgängliga för dessa typer av läder, tillsammans med rätt material och utrustning som behövs för att rengöra dem.

Steg 6

Köpa rengöringsmedel och annat material. Du bör kunna få någon eller alla av de olika rengöringsmedel, krämer, polermedel, trasa eller borste för rengöring och underhåll läder, vid eventuella detaljhandeln skoaffärer. Dessa kan även vara tillgänglig på alla apotek eller apoteket butiker, så även på platser där läder i någon form är i detaljhandeln eller handlas. Du kan också köpa tillbehör läder rengöring på Internet, kolla in sajter som Timpson, Johnston & Murphy, The Shoe Shine Kit, etc.


Håll läderskor av alla slag ser ren och glänsande, genom att följa den vård och rengöring metoder som anges ovan. Ett par bra skor kompletterar alltid din klädsel och bidrar till det helhetsintryck du ger ut när du träffar nya människor. Med regelbunden vård och underhåll, kan du också spara pengar, genom att ha dina skor leva ett långt liv!