O2s

Hur att reparera husbil vattenskador

Eftersom en del av de stora delarna i en husbil är gjorda av trä

Eftersom en del av de stora delarna i en husbil är gjorda av trä, såsom golv och väggar, är det mycket viktigt att du förhindra det från att bli utsatta för vatten. Kom ihåg, när vattnet kontakter trä och trä aldrig luftas och behandlas snabbt och korrekt, kommer det att leda till röta. Och är röta betraktas cancer när det gäller virke. Därför, om vattenläckor finns i din husbil, som orsakas av ett rör spricker eller läcker, är det viktigt att du anta reparationer så snart du kan för att undvika trä cancer.

Hur att reparera husbil vattenskador. Eftersom en del av de stora delarna i en husbil är gjorda av trä.
Hur att reparera husbil vattenskador. Eftersom en del av de stora delarna i en husbil är gjorda av trä.

Nu bör du veta att det arbete du behöver göra beror på svårighetsgraden av översvämningar, liksom räckhåll för vattnet. I svåra fall kan du behöva ta bort varje materialet inuti husbilen och även avinstallera vissa delar såsom mattor och tapeter. I varje fall, här är några tips på hur du kan reparera din husbil när vattenskador är nära förestående.

  • Patch läckan. Om det inte finns ett hål på taket av husbilen eller du kör misstag den mot en flod eller sjö, den vanligaste orsaken till vattenskador kommer att ligga i läckage på den inre rörsystemet i husbil. Med detta i åtanke är det första som du måste göra är att hitta läckan. Självklart behöver du vattnet påslagen för att göra detta. Men när du inte hittar läckan, bör du omedelbart att stängas av vattnet.
  • Nu läckan lapp kan göras genom att anställa en rörmokare eller genom ett rör läcker patch kit. Oavsett, är det viktigt att få detta gjort innan anta någon form av reparation inne i husbilen.
  • Siphon ut vattnet. När läckan har rätt lappat och lösas, kommer nästa fas innebär sifon ut vattnet inne i husbilen. Nu, om i fall floden är något tunn och vattnet bara våta vissa ytor inuti husbil, kan du välja att bara njuta av vattnet med hjälp av svampar, moppar och liknande. Få så mycket vatten ut eller förångas. Slutligen, se till att du ger gott om tid och möjlighet för de trädelar av husbil att lufta och torka. Du kan göra detta genom att öppna alla fönster och dörrar i husbilen, så att den naturliga luften kan komma breezing igenom.
  • Reparera trä. När du väl har torkat vått trä inuti, kan du börja nu reparera trädelar insidan så att du kan förhindra röta. Först ut, se till att bända ut någon tapet, matta eller stoppning som döljer vått trä. När det är klart, kontrollera om virket är ordentligt torra under. Om den inte är använd en luftfläkt för att påskynda torkningen.


På de torra träytor bör du använda en bra

På de torra träytor bör du använda en bra, märkesvaror trä härdare. Du kan hitta sprayburkar av denna typ av härdare på din lokala maskin leverans butik. Genom att tillämpa härdare, du gör faktiskt virket att kämpa ruttna på grund av fukt. Se till att härdaren naturligt torka i ungefär en dag eller så.

Om det finns några sprickor, hål eller luckor, sätt trä filler att täta den. Slutligen, när allt är i sin ordning, kan du måla antingen en gång våta träytor eller så kan du gå vidare till att installera om mattan som en gång dolde det eller installera ett nytt lager av tapeter.