O2s

Hur att rida en motorcykel i regnet

Erfarenheten kommer alltid att vara den bästa läraren när motorcykel

Erfarenheten kommer alltid att vara den bästa läraren när motorcykel. Och detta aldrig sannare än när man har att rida på våt trottoar. Men det betyder inte med tillsats erfarenhet du kan rida så fort som eller aggressivt som du kanske normalt på torr asfalt.

  1. Upprätthålla trafiken hastighet. Aldrig kvar i en bil förarens döda vinklar (bakre vänstra hörnet och tillbaka till höger på bilen). Din bästa insats för att synas är att stanna framför trafiken förpackningar. Tyvärr är bilförare söker "stora block" istället för motorcyklar - alltid ha detta i åtanke.
  2. Håll avståndet. Håll en något större avstånd från bilen framför dig att minimera sprut kommer från sina däck.
  3. Plats att stoppa. Tänk att du inte kommer att kunna stoppa så snabbt som på torr asfalt så bibehålla en större bromssträcka mellan fordon. Ha alltid vaksamma för en plats att komma till ett stopp om behov uppstår.
  4. Inga plötsliga rörelser. Förutsatt att du håller dem up-to-date med färsk gummi vid behov kommer dina däck att tjäna dig väl. Street däck är tänkta att grepp i både torrt och vått men precis som i en bil, finns möjligheten för sladd på vått trottoaren.
  5. Bromsen innan ett hörn. Om du vänder ett hörn, gör alla dina bromsning i upprätt läge innan du hämtar till hörnet. När du har avtagit ordentligt, gör tur. Alltid se till att du inte drar dina bromsar - detta avser våta och torra förhållanden.
  6. Lita på dig själv. Din motorcykel och däck gatan är konstruerade för att hantera väl i både våta och torra förhållanden. Lita på din motorcykel, men mest av allt, lita på din förmåga. Rid konservativt på våt trottoar och använda gott omdöme för att göra det till din destination säkert.
Hur att rida en motorcykel i regnet. Upprätthålla trafiken hastighet.
Hur att rida en motorcykel i regnet. Upprätthålla trafiken hastighet.

Påminnelser:

  • Använd en plats-resistent renare, såsom regn-X, både på vindrutan och ansiktsskydd. Detta kommer att bidra till att avleda regndroppar när du rider.
  • Bär vattentäta handskar i hållaren under passagerarsätet om du fastnar i regnet. Om du packar för en motorcykel resa , glöm inte dem. Temperaturen kommer, kommer utan tvekan släpp och dina händer känns kalla först - särskilt om dina handskar genomblöt!

Och, viktigast av allt, om vädret är bara för mycket att hantera, hitta en mysig, varm kafé, gosa in tills regnet gör upp och njuta av atmosfären samt en kopp kaffe. Ingen resa är värt att riskera ditt liv när vädret kastar oss en kurva boll. Köra säkert och som nämnts tidigare, "gummi nedåt."