O2s

Hur att sparka en fotboll

Två huvudsakliga fotboll sparkar

I tidigare artiklar har jag diskuterat hur svårt det är att göra övergången från fotboll tå sparka att finna bollen med snören eller sweet spot. Utan en visuell demonstration är det en svår process att lära.

Hur att sparka en fotboll. Den första är den vinkel / sweet spot spark.
Hur att sparka en fotboll. Den första är den vinkel / sweet spot spark.

Vad jag vill ta upp i dag är förvirring precis vad vi menar med "skosnören".

Varje fotbollspelare i världen började sparka en fotboll med sin tå, det är vår naturliga slående. Bota "dåliga fotboll kick" tar ett steg för steg.

Två huvudsakliga fotboll sparkar. Nästa är raka sparkar.
Två huvudsakliga fotboll sparkar. Nästa är raka sparkar.

Vad menar jag med de "skosnören"? När folk talar om skosnören de verkligen talar om två olika typer av sparkar. Tänk på att dessa sparkar är helt annorlunda.

  1. Den första är den vinkel / sweet spot spark. Den sweet spot ligger precis ovanför stortån. Det är den största benet i foten och kan leverera en fast slående. Att sparka fotboll med sweet spot, måste vår fot närma bollen med en liten vinkel. För att hjälpa visualisera detta, anser att din tå / fot närmar sig bollen vid 4 klockan. Det innebär att din fot passerar genom fotboll kommer det att påpekas något utåt och nedåt. Denna spark är lättast att utföra om vi närmar fotboll från en liten vinkel.

    Den "vinkeln kick" eller sweet spot spark är förmodligen den mest använda spark i fotboll. När en spelare är nära mittfältet och vill att mata in en stor boll till en anfallare eller framåt, använder han eller hon en vinkel / sweet spot kick. Det är nästan alltid används på hörnor.

  2. Nästa är raka sparkar. Stå upprätt och placera foten på marken framför dig. Håll sedan en fotboll över foten. Låt det falla och se om det slår din fot. Det kommer att drabba den absoluta toppen av din fot. Det är där du slår bollen med en rak spark.

    Du träffar fotboll med snören i sin helhet, inte bara en del av dem. Skosnören reser direkt mot ditt mål och foten inte lutas eller vinklade på något sätt. Under den raka sparka benet åker rakt bakåt och rakt framåt. Det kommer inte från bakom dig eller linda runt dig i fronten efter spark.

  3. En rak volley sparka utförs också med hjälp av en rak spark, slående med skosnören / toppen av din fot. Det är den absolut lärs ut, men viktigaste spark för alla framåt spelare. Det gör det möjligt för skott med full steg utan att tveka och gör en boll som färdas rakt mot dig för att bli sparkad snabbt och lågt.

    Stående med bollen bredvid din anläggning fot, dra tillbaka din sparkar fot med tån pekade på ground.Your foten ska gå rakt bakåt. Låt benet att böja på knäet, men låt inte din tå ställning förändras. Detta kommer att orsaka din tå till "peka mot himlen" när den når helt bakre läge. Nu kan ditt ben att svänga framåt bibehålla böj i knäet och tån nedåt.

En viktig aspekt av endera spark är att upprätthålla en liten "V" vinkel i benet genom hela skottet och in i fullfölja.

Gör detta långsamt, om och om igen.

När du arbetar på dessa två sparkar är det viktigt att komma ihåg att vi försöker uppnå en fullständig "omprogrammering" av muskel minne och inte en ljusexponering. Detta innebär att rätt form måste göras långsamt och om och om igen.

Efter det ska du lära dig att dribbla en fotboll .