O2s

Hur att vaxa ett ansikte

Många kvinnor vill bli av med överskott ansiktshår på sin kropp

Många kvinnor vill bli av med överskott ansiktshår på sin kropp, speciellt på deras ansikten. Dock får regelbundna hårborttagning förfaranden såsom rakning lämnar bakom en ljus nyans av stubb, som ser smickrande på kvinnors ansikten. Dessutom hår brukar inte ta lång tid att växa tillbaka. För en långvarig hårfri look, kan du välja att vaxa håret från ditt ansikte. Här är hur.

  • Välj rätt vax för din hud. Det är ingen hemlighet att vaxning gör ont, och beroende på hur känslig din hud, kan den även lämna röda fläckar på era ansikten. Det enda sättet att veta vad som är bäst för din hud är att experimentera. Var inte rädd för att prova olika märken. Det finns alla typer av gör-det-själv-vax kit som är riktade till specifika delar av kroppen. Köp de som används specifikt för ansiktet.
  • Innan du applicera vaxet, måste du skydda ditt ansikte. Med en krämig cleanser eller fuktkräm, tvätta ansiktet och klappa torrt. Detta utrustar huden med ett tunt lager av skydd, vilket är bra för känslig hud.
  • Du kan trimma ansiktshår innan vaxning. Detta kommer att göra förfarandet snabbare och mindre smärtsam.
  • Följ anvisningarna på etiketten. Vissa vax kit har särskilda förfaranden och villkor. Generellt, värmer du vaxet sedan placera den på den del av huden som har överskott ansiktshår. Vissa människor värma vaxet i mikrovågsugn, men vara noga med att inte överhettas den. Applicera vaxet på baksidan av din hand för att kontrollera dess temperatur nivå innan på huden.
  • Sprid vaxet jämnt och tunt efter hårets tillväxt med hjälp av verktyg som tillhandahålls med kitet. Placera vaxremsan på ditt ansikte och tryck fast den ordentligt på huden.
  • Efter några sekunder, när du känner ditt hår har fastnat vaxremsan, bör du ta bort det nu. Med en snabb rörelse, dra det i motsatt riktning mot hårväxten. Ta inte bort remsan i samma riktning som hårväxt eftersom detta kan leda till att området till stubben. Tryck genast ner på den delen av ditt ansikte för att minska sting.
  • Om det finns några herrelösa kvar hårstrån, kan du plocka bort dem. Avstå från att använda vax på samma område mer än en gång om dagen.
  • Ansök lugnande lotioner, salvor eller geler för att vitalisera det område av huden. Den irritation så småningom minskar.
  • Du kan använda peeling krämer för att förhindra inåtväxande hårstrån från att bildas på ditt ansikte. Gör detta några dagar efter vaxning när huden är helt läkt.

Vaxning kan vara en fruktansvärd process

Hur att vaxa ett ansikte. Välj rätt vax för din hud.
Hur att vaxa ett ansikte. Välj rätt vax för din hud.

Vaxning kan vara en fruktansvärd process, särskilt om du är intolerant av smärta. Vissa människor går till spa och salonger bara för att få överflödigt hår vaxad. Du kan göra detta fritt inne i bekvämligheten av ditt hem utan en läkare, så länge du läser instruktionerna och följ dem därefter. Följ bara stegen ovan för att ta bort överflödigt hår från huden.