O2s

Hur att veta hur mycket båtförsäkring att köpa

När du äger en båt, är det vettigt att få en försäkring för det, precis som du skulle om du köpt ett hem eller en bil. Eftersom en båt kan kosta en hel del pengar, är det vettigt att försäkra din investering för att skydda den mot skador.

När du köper marina och skrov försäkring för din båt, måste du sätta noggrann eftertanke i den. Här är en guide som hjälper dig att avgöra hur mycket båt försäkring att köpa.

  • Vet specifikationerna för din båt. Du måste veta motorstorlek samt längden på din båt. Om din marina farkoster är bara upp till 26 meter lång, då det anses en båt. Om den är större, klassificeras som en yacht. Precis som ditt behov av att känna året märke och modell på din bil, måste du ha liknande information tillgänglig för ditt fartyg för att kunna bedöma hur mycket försäkringar du behöver.
  • Bestäm värdet av båten. Vilken typ av båt, tillverkare och storlek på fartyg avgör återanskaffningsvärdet av din båt. Mängden täckning du har kommer att avgöra hur mycket av premien måste du betala. Hur du använder fartyget kommer också att påverka premien. Till exempel använder du båten som din primära hem eller används det som ett fritidsfordon som du tar ut då och då? Du måste försäkra båten för eventuella skador på skrovet. Om du har några anpassade arbete på båten som du vet ger mervärde till fartyget, måste du låta försäkringsagent vet.
  • Få ansvarsförsäkring. Ansvarsförsäkring täcker dig för skador eller skador av andra människor medan på din båt. Ett annat exempel där du behöver ansvarsförsäkring är om din båt kolliderar med ett annat fartyg eller person samtidigt ut i vattnet. Din ansvarsförsäkring bör täcka dina förluster om någon stämmer dig för skador. Därför bör mängden av försäkring beakta värdet på dina egenskaper eller ditt värde. Även om du har en liten billig båt, kan du behöva göra en stor mängd ansvarsförsäkring om du är värd en hel del pengar.
  • Bestäm om du behöver marina försäkring. Var parkerar du din båt? I de flesta fall kräver marinan som du bär någon typ av försäkring. Ta reda på vad de lägsta gränser för skadeståndsansvar bör vara. I vissa fall är det minst 223.890€.
  • Få offerter för marina och skrov täckning. Inte alla försäkringsbolag med försäkringar för båtar. Du kan gå online och leta efter en mäklare som specialiserat sig på försäkring båtar. Få ett citat från en mängd olika försäkringsbolag och se vad ansvarsgränser varje transportföretag erbjuder. Jämför premien, det avdragsgilla du måste betala och om det finns några undantag på politiken. Gå med transportören som ger dig det bästa värdet eller pengarna och ett grundmurat rykte för att betala snabba anspråk.

När du har din rätt båtförsäkring

Hur att veta hur mycket båtförsäkring att köpa. Vet specifikationerna för din båt.
Hur att veta hur mycket båtförsäkring att köpa. Vet specifikationerna för din båt.

När du har din rätt båtförsäkring, har du tryggheten av att veta att om något skulle hända, du har rätt försäkring för att skydda din förlust. Ta dig tid att ordentligt försäkra din båt och se till att du har gott om täckning. Trevlig segling!