O2s

Hur blekna t-tröjor

Fading T-shirts kan ha ett gammaldags utseende och stå ut i mode

Fading T-shirts kan ha ett gammaldags utseende och sticka ut i modet. Även om teknikerna kan variera, är det ganska lätt att uppnå om du vet rätt steg att göra det. Du kan följa dessa tips för att förbättra sin bleknande detaljer ännu mer.

Hur blekna t-tröjor. Ytterligare blekningseffekten tekniker.
Hur blekna t-tröjor. Ytterligare blekningseffekten tekniker.

  • Samla material. Först måste du förbereda de grundläggande saker som behövs för detta projekt. Detta inkluderar RIT färg remover och vissa blekmedel pulver. RIT färg remover vanligtvis används för att tvätta bort oönskade färg fläckar. Detta är en perfekt kombination för en stark tvättmedel tvätt eller blekmedel pulver att blekna din T-shirt. Du kan köpa den här på din lokala livsmedelsbutik. Bara be butikspersonalen att hänvisa dig till tvättstugan avsnittet.
  • En vanlig skjorta. Innan du går vidare bleknar din favorit skjorta, kan du börja med en vanlig eller en gammal skjorta att öva på. Du kan göra experimentell design eller ens utveckla en bättre teknik bleknar detta sätt. Ta del av eventuella ändringar när du minska något de mängder av objekt som används för blekning. Du kanske till och med kunna återvinna det vanlig skjorta till något mer än vad en rättegång skjorta kunde vara.
  • Fading korrekt. Det är bäst om du väljer en T-shirt gjord av ren bomull för detta projekt. Detta kommer att göra blekning mer märkbar och enklare att så göra jämfört om man använder syntetiska eller bomull T-shirts blandas med polyester.
    Inledningsvis tvätta din t-shirt ett par gånger med blekmedel pulver och låt den torka under solen. Upprepa denna process 5-7 gånger beroende på hur mycket du vill att färgerna att blekna. Sedan suga din T-shirt med varmt vatten tillsammans med ¼ kopp blekmedel pulver. Låt det svalna och tvätta den över två gånger. Torka T-shirt med en tork och låter den ena sidan av den för att stanna under solen. Vänd på det efter flera timmar tills det är helt torrt.
  • Ytterligare blekningseffekten tekniker. Du kan också använda vanligt salt för att genomdriva blekningseffekten för din T-shirt. Bered minst en och en halv liter vatten och 1 till 1 ½ kopp salt i en liten behållare. Blötlägg din t-shirt runt femton minuter och koka den efteråt för en bra 10 minuter. När svalnat, torka under solen. Du kan också spraya färsk citronsaft medan du torka varje sida av skjortan under solen. Efter en hel dag, tvätta det normalt och det är bra att gå.
  • Vård för din vintage skjorta. Eftersom du vet att bleka och överdriven tvättning kan tona skjortan ännu mer, låt färgerna vila först runt 4-5 dagar innan du kan använda den normalt. Tvätta den försiktigt efter din första användning för att undvika ytterligare blekning av färger.


Du kan nu ha den personlig urblekt T-shirt som du alltid velat ha

Du kan nu ha den personlig urblekt T-shirt som du alltid velat ha! Bär den med stolthet och bära den högt! Har en komplett uppsättning av skjortor med en touch av vintage mode. Du kanske återupptäcka gamla skjortor som kan vändas till något bra igen!