O2s

Hur du använder bakåt engelska i poolen

Sätta engelska till din pool eller biljard stroke innebär att du siktar på att göra en viss riktning för bollen att följa när du slår det. Detta innebär att du bör veta var att träffa bollen och hur. Bakåt engelska är en teknik som gör din boll gå bakåt efter att ha slagit den andra bollen. Det kan verka lite knepigt men med tillräckligt praxis, bör du kunna uppnå detta i ett par möten. Detta är en mycket användbar färdighet eftersom det kan vicka dig ur många potentiellt klibbiga situationer när du spelar pool.

Material som du behöver:

  • Biljardbord
  • Kö-boll och biljardbollar
  • Kön
  • Krita (tillval)

Hur du använder bakåt engelska i poolen. Material som du behöver.
Hur du använder bakåt engelska i poolen. Material som du behöver.

  • Ställa in bollarna. Du skulle först behöva ställa in bollar i mitten av biljardbord. Eftersom detta är bara praxis, behöver du inte placera dem i särskilda på andra platser än i centrum. Du behöver minst två bollar, men det skulle inte skada din övningen om du har andra bollar i närheten. Placera din boll framför en annan boll. Du kan välja att markera toppen av din kön med den blå biljard krita så att du skulle veta vilken del av köbollen du träffar när du slår det senare.
  • Placering kroppen. När du har placerat dina kulor, måste du placera dig själv att vara redo för skottet. Sänk din torso tills du är nästan vidrör biljardbord och hålla din klubba som vanligt på en vanlig pool skott. Se till att du har möjlighet att se den vita bollen och att du vet vilken riktning du vill att det ska gå. Sikta väl och stadigt händerna. Dra tillbaka på kön och vara redo att slå bollen.
  • Var du träffa köbollen. Den engelska bakåt uppnås genom att slå den vita bollen mot den nedre delen av bollen. Sikta väl och slå det hårdast att du kan mot mitten botten köbollen. Detta bör göra köbollen skjuta rakt fram och sedan vid träffa andra bollen skulle gå i exakt motsatt riktning som du vill att din andra boll att gå.
  • Övning ger färdighet. Misströsta inte om det inte går som planerat första gången. Keep on öva tills du kan mäta hur starkt du behöver trycka köbollen för att det ska vända i riktning. Var redo att repa några ytor och kasta ut några bollar i processen.
  • Öva under en verklig match. När du har övat det med upprätta bollar, kan du prova att använda den här tekniken när du spelar med en vän. Detta skulle göra dig strategier till vilken riktning du gör köbollen går liksom andra bollen som du vill sjunka ner i en av fickorna. Denna teknik är också bra för dem som vill dölja bollar från sina motståndare.


Denna strejk är mycket populär bland både amatörer och professionella, så om du ligger i att lära din pool och så småningom konkurrera, då detta är en oumbärlig färdighet som du verkligen behöver lära sig och behärska.