O2s

Hur du använder Dermabond

Dermabond är ett sår-bindemedel

Dermabond är ett sår-bindemedel. Till skillnad från sömmar, kan det nära upp skärsår och sår mycket snabbare och utan behov av en nål. Det är smärtfri och bekymmersfri och kan hjälpa dig att fungera normalt så snart de nedskärningar och sår är förseglade. Vad är ännu bättre är att det kan användas på någon del av kroppen ansikte ingår-så länge snittet eller såret inte är för stor. Det lämnar inga ärr och spår, vilket är anledningen till Dermabond är valet i medicinsk miljö. Dermabond bör endast administreras av en läkare. Men om du vill veta hur man gör detta, här är en riktlinje.

  • Rengör snittet eller sårytan. Använd rekommenderat rengöringsmedel för snittet eller såret. Det kan vara såpvatten eller bedövningsmedel lösning. Skölj noggrant med rent vatten. Sedan klappa den torr med en ren handduk eller tvättlapp. Tänk på att inte gnugga området. Efter torkning, applicera en antibakteriell lösning på den avskurna eller sårområdet att skydda den från bakteriell infektion.
  • Manuellt stänga snittet eller såret. Använd fingrarna, ta kanterna på den kapade eller lindas ihop för att göra det tätande förfarandet mycket enklare. Du kan göra detta genom att försiktigt trycka kanterna mot varandra. Kom ihåg att göra detta med kirurghandskar för att förhindra infektion.
  • Applicera Dermabond. Kläm flaskan med Dermabond att låta vätskan passera genom röret. Vänd Dermabond uppochner och rikta den mot snittet eller såret. Se dock till att inte vidröra området med spetsen på flaskan. Medan han fortfarande trycka snitt eller sår stängd, tryck försiktigt på flaskan för att släppa ut vätskan. I en sida vid sida rörelse, applicera vätskan på snittet eller såret tills det är helt täckt.
  • Låt vätskan torka. Dermabond tar vanligtvis 30 sekunder för att torka. Se till att trycka på de skurna eller sårkanterna som Dermabond torkar. Applicera två lager av Dermabond till området, vilket gör att 30 sekunder av torktid mellan applikationer.
  • Skydda Dermabond med ett bandage. Om det behövs, lägg ett bandage över det förseglade området för att ytterligare skydda den från yttre påverkan. Se till att byta bandage varje dag, speciellt om den blir våt.
  • Undvik peeling tätningen av. Tvinga igenom borttagning av Dermabond sigill från såret eller snittet område kan orsaka infektion, så aldrig pilla bort det medan såret eller snittet läker. Undvik aktiviteter som främjar överdriven svettning och använd inte salva, kosmetiska produkter, och lotion på det förseglade området för att förhindra för tidig peeling. Dermabond kommer naturligtvis lossnar när snittet eller såret redan läkt.
  • Skär kanterna. Peeling börjar vid kanterna av Dermabond tätningen. I så fall måste du ta bort kanterna så att misstag rycka på dem eller skalar dem kan förhindras. Se till att skära endast om det är nödvändigt.


Observera Dermabond tätningen som såret eller snittet läker

Hur du använder Dermabond. Rengör snittet eller sårytan.
Hur du använder Dermabond. Rengör snittet eller sårytan.

Observera Dermabond tätningen som såret eller snittet läker. Det bör förbli intakt vid alla tidpunkter. Även snittet eller såret försluts, kanske du måste tona ner dina aktiviteter för att förhindra den från att återupptas.