O2s

Hur du använder eteriska oljor för att föryngra fötterna

Fötterna är de mest "genomarbetad" och "utslitna" delar av kroppen förutom händerna, och dessa sällan ges en behandling. Om du vill ha fötterna föryngras inifrån och ut, har det masserade och använder eteriska oljor för att maximera fördelarna med massage.

Massera fötterna är det bästa sättet för att underlätta den normala cirkulationen av blodet från fötterna till resten av kroppen. Använda eteriska oljor bidrar till fördelarna på grund av dess läkande egenskaper och terapeutisk arom. Detta är särskilt användbart när du har torra, spruckna fötter. Eteriska oljor hjälper i allmänhet få tillbaka den förlorade fukt i huden, och även underlätta läkning. Det finns flera formel i att komma med dina eteriska oljor. Det är väl känt formler som har visat sig gynna i föryngring av fötterna.

  • Kamomill olja kan användas ensam som en eterisk olja, och kan spädas med kokosolja. Använd detta som massageolja. Om du har mycket torra fötter, tillsätt mer olja tills huden fuktas. Kamomill sägs vara säkert även för gravida kvinnor och barn.
  • En blandning av oljor kan också användas, särskilt lavendel, citron, alla krydda, patchouli och Palmarosa. Dessa koncentreras och bör blandas med en bärare olja, som kan vara mandelolja eller kokosolja. Transportören oljor inte har en stark doft, så lukten av eteriska oljor bli mer uttalade.
  • Använd en ren, torr flaska att placera blandningen i. Häll i 4 tsk av transportör olja. Sedan sätts 5 droppar lavendel, 4 droppar vardera av citron, alla krydda och Palmarosa, och 3 droppar patchouli. Tillslut flaskan och skaka blandningen väl. Denna blandning är färdig att använda.
  • En annan formel som du kan använda om du inte gillar lukten av lavendel är pepparmynta blandningen. Häll i 4 tsk transportör olja i en flaska, tillsätt sedan 5 droppar pepparmynta, sedan 4 droppar vardera av citron, tea tree och salvia, och 3 droppar gran. Använd detta som en uppfriskande massageolja.
  • Bortsett från en fotmassage kan du lägga till eteriska oljor till en hink med varmt vatten för en avkopplande fotbad. Att ha en fot blöt före en fotmassage är bra att mjuka upp huden och hjälpa ta bort döda hudceller. En pedikyr efter fotbad och massage är en bra behandling också. Fötterna kommer att visas helt föryngrad och levande. För kvinnor, lägga nagellack att lysa upp fötterna.

Hur du använder eteriska oljor för att föryngra fötterna. Kamomill olja kan användas ensam som en eterisk olja.
Hur du använder eteriska oljor för att föryngra fötterna. Kamomill olja kan användas ensam som en eterisk olja.

Använda eteriska oljor för dina fötter inte bara bidra till att förbättra utseendet och känslan på ytan, men med aromaterapi egenskaper oljor, även slappnar sinnet och resten av kroppen. För eteriska oljor än kamomill, kan du behöva söka läkare om det är säkert att använda för gravida kvinnor och barn. Det är bäst att använda naturliga oljor.