O2s

Hur du använder eteriska oljor för att reparera skadat hår

Ibland

Ibland, i din önskan att göra ditt hår ser bra ut, låter du det genomgår olika plågsamma processer, från styckning till att dö, från slag torkning till styling. Du hamnar inse att ditt hår redan har lidit mycket. Det har blivit sköra, störande, torr, och helt enkelt frustrerande till manager. Även din vanliga inpackning kan ha ingredienser som dränerar naturliga försvar och hudkräm från håret. Naturligtvis är du fallet inte hjälplös. Du kan lita på vissa eteriska oljor. De kan motverka de hårda effekterna av din dag-till-dag regimer hårstyling. Här är stegen på hur du kan använda eteriska oljor för att reparera skadat hår:

  • Förbered ditt hår innan de eteriska oljorna. Du måste göra detta för att möjliggöra de eteriska oljorna ska fördelas jämnt. Kamma igenom håret. Du måste arbeta från hårbotten till ändarna, tvärtom. Ta bort alla tovor.
  • Applicera pepparmynta eterisk olja. Detta börjar processen. Sätt mellan två och tre droppar pepparmynta eterisk olja på fingertopparna. Sedan, sakta lät fingertopparna massera din hårbotten. Applicera medeltryck. Kontrollera att pepparmynta eterisk olja når ner skaftet på håret. Flytta hands så att du kan massera din hårbotten överallt. Gör det för en och en halv minut. Den pepparmynta kommer att stimulera din hårbotten. Den har en trevlig sval, lugnande känsla.
  • Applicera rosmarin och ros eteriska oljor. Få en paddel borste. Sedan satte på kudden på din pensel ungefär fem droppar rosmarin och två droppar av ros. Återigen, borsta håret som du gjorde under pre-kamning, men inte från ändarna och går upp till hårbotten. Du kanske märker att ändarna på ditt hår kommer att absorbera en hel del olja. Oroa dig inte. Det är bara den normala tendensen.
Så mycket som möjligt, låt borsten i din paddel borste når din hårbotten. Trycket kommer att göra bra i att stimulera hårsäckarna på ditt hår. När dina hårsäckar stimuleras, förblir ditt hår att vara väl återfuktad och frisk. Så, bara fortsätta borsta. Gör det mellan två och tio minuter för bättre resultat.

När du har kammat håret ett antal gånger

Hur du använder eteriska oljor för att reparera skadat hår. Förbered ditt hår innan de eteriska oljorna.
Hur du använder eteriska oljor för att reparera skadat hår. Förbered ditt hår innan de eteriska oljorna.

När du har kammat håret ett antal gånger, kan du bestämma dig för att kontrollera om du omfattas alla fläckar. Så, kör fingrarna genom håret. Ditt mål är att sprida de eteriska oljor i hela håret och hårbotten.

  • Tvätta och skölj eteriska oljor från håret. Efter borsta håret och massera hårbotten, förbereda att tvätta och skölja eteriska oljor som du har använt. Använd ett schampo och ett balsam. Det är bäst om du kan använda något som är mjuka, naturliga och utan kemikalier. När du har tagit bort de eteriska oljor, torrt och kamma håret igen. Bara upprepa processen för att ta väl hand om din dyrbara hår.

Om det är möjligt

Om det är möjligt, överväga att låta de eteriska oljorna verka över natten. Du kan bära en sängfösare. Tvätta och skölj första när du vaknar.