O2s

Hur du använder suntanning lotion på blandhy

Solbränd hud ser frisk och levande

Solbränd hud ser frisk och levande, och kommer att få dig att stå ut bland ett hav av blek-flådda människor. Tillämpa solningsutrustning lotion, kan dock vara svårt om du har blandhy. Kombination hud är en typ av hud som kännetecknas av områden av fet hud och regioner av torr hud. Här är hur du kan arbeta runt din blandhy och få solen kysste utseende som du alltid har velat.

Hur du använder suntanning lotion på blandhy. Välja din solbränna lotion.
Hur du använder suntanning lotion på blandhy. Välja din solbränna lotion.

  • Rengöring. Först av allt, se till att du rengör ditt ansikte ordentligt. En av de vanliga syndarna bakom blandhy är gener och felaktig ansiktsvård. Medan det finns få saker som du kan göra för att förändra dina gener, ändra din ansikts rengöring regimen är definitivt lätt och möjligt. Se till att du använder milda rengöringsmedel som gel bygger. Dessa gel rengöringsmedel är vanligen lämpligt för både torr och fet hud. Om möjligt bör du också använda oljeabsorberande ansiktsmasker. Den största fördelen med att använda ansiktsmasker är att du kan använda den i olika delar av ansiktet, såsom oljiga regioner.
  • Spot behandlingar. Nästa, behandla specifika delar av ansiktet. Vanligen är T-zonen den oiliest delen av ansiktet. Den T-zonen är den horisontella linje på toppen av ögonen och över pannan, som sträcker sig ned näsan området. Den bästa behandlingen för en oljig T-zonen är ett BHA-produkt som har en koncentration av minst en procent. BHA är lätt syrlig och kommer att ta bort olja i T-zonen. För dina torra områden, å andra sidan, kan du ansöka små mängder fuktighetskräm specifikt på de torra delarna av ansiktet.
  • Välja din solbränna lotion. Nästa, välj din solbränna lotion. Det finns många typer av suntanning lotioner, är några av vilka formuleras för fet hud, och några andra som är formulerade för torr hud. Det finns dock även vissa suntanning lotion som är gjorda för både fet och torr hud. Använd dessa så mycket som möjligt. Om du inte kan hitta ett solningsutrustning lotion som fungerar för både torr och fet hud, men då ska du köpa två typer av suntanning lotion. Kontrollera dock att de suntan lotion är kompatibla med varandra. Det bästa testet av förenlighet är att köpa båda suntan lotion från samma märke.
  • Tillämpning av lotion. Applicera lotion på ditt ansikte som vanligt. På de oljiga områden i ditt ansikte, bör du dock torka bort överskottet lotion med en bit bomull eller en svamp. Du kan också lägga till lite mer av sololja på fingertopparna och applicera det specifikt till de torra delarna av din hud.
  • Brun utan sol lotion. Slutligen, har du också möjlighet att använda Brun utan sol lotion. Fördelen med att använda Brun utan sol lotion är att du kan hålla dig borta från solen. Borta från solen kommer att hålla dig från att svettas vidare, vilket kan förvärra dina oljiga partier.

Med dessa i åtanke, bör du kunna få en solbränna från suntanning lotion, även om du har både torra och oljiga områden i huden.