O2s

Hur du använder timers för hår permanenter

Permanentvätska hår är både en konst och en vetenskap

Permanentvätska hår är både en konst och en vetenskap. Det är en konst eftersom du måste veta hur man avsnitt håret och tar upp rätt mängd samt korrekt rulla håret att lockarna ser naturliga ut. Det är en vetenskap eftersom det har att använda rätt mängd kemikalier. En kemikalie kommer att förändra egenskaperna hos hårstrån för att göra dem följa hur håret rullades i en viss typ av locktången. Den andra är ett neutraliseringsmedel som stoppar permanentvätska åtgärder och ställer in perm.

Den rekommenderade tiden bör följas när man gör hår permanenter

Den rekommenderade tiden bör följas när man gör hår permanenter. Mindre än den inställda tiden kommer att göra det permanent enligt gjort vilket kan resultera i mycket lösa lockar som inte kommer att vara länge. Överdriven det kommer att skada ditt hår och göra lockar för hårt eller kinky. Dock beror tidpunkten för hår permanenter på en mängd olika förhållanden. Nedan finns tips om hur du använder timers för hår permanenter.

  • Köp ett hem-permanentvätska set lösning rutan. Detta kommer att innehålla permanentvätska lösningen, neutraliserande lösning och plast applikatorer flaska. Läs instruktionerna skrivna på förpackningen eller bipacksedeln finns inuti lådan hem-permanentvätska lösning set. För de flesta av dessa permanentvätska lösningar som anges tiden kommer att vara mellan femton till tjugo minuter.
  • Förbered ditt hår för lindning. Använd rätt typ av papiljotter som ger dig de önskade lockarna. Vissa permanentvätska lösningar kräver att du blöta håret först med vatten medan andra kommer att använda lösningen för att fukta håret innan du rullar dem på papiljotter. Följ instruktionerna på förpackningen av permanentvätska lösning du använder.
  • Ställ in timern. När du har lindat allt hår och har tillämpat resten av permanentvätska lösningen över hela såret hår och har svept huvudet, ställa in timern för den rekommenderade tiden. Använd en timer som avger en ljudsignal när den inställda tiden är slut.
  • När tiden är slut, ta bort locket du placeras på huvudet. Kontrollera en av papiljotter på baksidan av huvudet som hade sårats först. Koppla den delvis utan att sträcka håret. Placera den över fingrarna för att kontrollera tillståndet i lockarna. Om håret redan är böjt, då är det dags att stoppa verkan av permanentvätska lösningen och applicera neutraliserande. Om curl ännu inte är klar, spola tillbaka håret och sätt på locket. Ställ in timern på nytt i ytterligare tio minuter. Fortsätt att kolla efter tio minuter för att se till att lockarna är klar.
  • Tvätta håret med papiljotter på och tillämpa neutraliseringsmedlet. Slå huvudet igen och ställa in timern enligt instruktionerna. När timern slocknar du kan ta bort papiljotter en efter en, med början vid det avsnitt där du startade håret lindning.


Tvätta och torka håret enligt instruktionerna på förpackningen

Hur du använder timers för hår permanenter. Köp ett hem-permanentvätska set lösning rutan.
Hur du använder timers för hår permanenter. Köp ett hem-permanentvätska set lösning rutan.

Tvätta och torka håret enligt instruktionerna på förpackningen. Mängden tid för curling håret får gå utöver vad som rekommenderas. Hår som inte har permanentat tidigare kan ta längre tid att krypa än hår som hade varit permanentat tidigare.