O2s

Hur du tar bort en Cessna 152

I denna dag och ålder där Airbus och Boeing är lika vanligt som en Ford Mustang, kommer du räkna med att studera för att bli en pilot har du upplever flyga dessa gigantiska plan. Tyvärr är den drömmen långt från verkligheten. I flygskola, de flesta studenter lära sig att flyga flygplan med mindre flygplan. Cessna 152 är en vanlig flygplan som används för nybörjare.

Om du är student, eller kanske bara en entusiast intresserade av att lära sig att ta bort i en Cessna 152, här är några av grunderna.

  • Ha en professionell pilot med dig. Om du flyger en Cessna 152 för första gången, vänta en professionell pilot för att hjälpa dig. Försök inte att flyga flygplanet ensam om du inte har licens att göra det.
  • Lugna ner dig. Andas in och bosätta sig i sittbrunnen. Observera de olika kontrollerna runt omkring dig. Känn dig fri att ställa pilot frågor innan du fortsätter. Sätt på dig säkerhetsbältet och slår på radion kontroller.
  • Justera förgasaren. Märke spaken på kontrollpanelen nära ratten (eller vad de kallar "ok"). Växla nivån från "hetta" till "kallt".
  • Förbered vingar flygplanet. Om du har upplevt sitter i vingen del av ett kommersiellt flygplan, kanske du har märkt flikarna på planets vingar. Dessa flikar behöver ställas vinden som passerar genom vingarna. Det är viktigt att placera dem på rätt sätt innan du tar bort. På den högra sidan av din plats, kommer du att se en stor spak handtag. Dra den och vänta tills den klickar. Observera att flikarna på vingarna kommer att justera och gå ner till 10 grader.
  • Placera flygplan på startbanan. Med oket, navigera Cessna 152 mot mitten av banan. Placera din vänstra fot på vänster pedal och lätt trampa på den. Se till att du tittar på närområdet för att se om det finns andra flygplan går din väg.
  • Få tillstånd att ta av. På en flygplats, kommer tornet att ge dig avslut via radio innan du kan ta ut. Detta görs för att säkerställa att den omedelbara luftrummet är fritt från andra flygplan. Inte vidare om du inte hör tornet säger att du är klar för start.
  • Förbered för start. Titta på kontrollpanelen i från dig och leta reda på stora, svarta handtag. Detta handtag är kontrollen för gasreglaget. Håll i handtaget ordentligt och tryck långsamt in den framåt. Du kommer att börja känna flygplanet rör sig när du flyttar handtaget. När du tar i handtaget hela vägen framåt, kommer flygplanet att börja plocka upp hastigheten. Den dynamik kommer att hjälpa att ta bort.
  • Flyga flygplanet. Titta på fartmätare i kontrollpanelen och vänta på att nå 56 knop. När det visar denna önskade läsning, sätta båda händerna på oket och dra det långsamt mot dig. Flygplanet börjar start. Fortsätt att dra tills du har nått önskad höjd eller när fartmätare anger 70 knop. Använd oket parallellt om du måste rikta flygplanet mot en viss riktning.

Hur du tar bort en cessna 152. Ha en professionell pilot med dig.
Hur du tar bort en cessna 152. Ha en professionell pilot med dig.

Låt dig inte luras av storleken på en Cessna 152. Det är tuffare än det verkar som det är utformat för att tåla hårdhänt hantering från nybörjare piloter.