O2s

Hur får ditt flygbolag sittplats

Hur flygbolagen tilldelar sits är ofta ett pussel även för frekventa flygblad. Några små flygbolag som kan undvika glädjeämnen datorer incheckningsdiskar har lämnat denna process genomskinlig genom att du väljer din plats när du checkar in de boardingkorten ordnade efter hur sätena är placerade i planet, så det är lätt att välja. Andra flygbolag kan du skriva ut din egen boardingkort och ger dig valet på internet.

Hur får ditt flygbolag sittplats. Fråga om planet är fullt när du checkar in.
Hur får ditt flygbolag sittplats. Fråga om planet är fullt när du checkar in.

Men, men det är gjort, är det verkliga problemet att öka dina odds att få den plats du vill ha. Olika människor har olika strategier. Ofta dock platser i mitten av en rad, eller de nära tvättrum eller tjänsteområden eller stolar med filmen skärmen ovanpå dig med sin bländande ljus ... ses av de flesta som sätena för att undvika. Och om du inte vidta några åtgärder, oddsen är du kommer att få en av dessa! Att vara nära att få önskad plats, här är några saker du kan prova:

Steg 1

Steg 1. Steg 2.
Steg 1. Steg 2.

Boka tidigt. Vissa flygbolag har tilldelats sittplatser för olika nivåer av bokningar. När du bokar tidigt kan du ha möjlighet att reservera platser. Du kommer också att ha en bättre chans att få platser i prisnivån som du vill boka in Vissa flygbolag begränsar platserna i vissa kampanjer och andra paket. Om du råkar boka senare och du är kvar sätet du inte vill ha, regelbundet kontrollera webbplatsen flygbolaget Internet - det kan vara platser som kommer upp gratis och du hellre vill ha det än vad du redan har bokat.

Steg 2

Anmäl dig i bonusprogram. Välj flygbolag med bonusprogram kopplat med flera andra flygbolag du är mest benägna att använda. Försök alltid att flyga med flygbolaget grupp du har valt, så varje gång du flyger får du poäng. När du har tillräckligt med poäng kan du använda dessa för uppgraderingar eller om du flyger ofta kan du få deras guld eller elit kort och få uppgradering certifikat. Du får också förmånen att begära uppgraderingar när du flyger igen med dessa flygbolag.

Steg 3

Kolla in stolen kartan. Ta reda på typ av flygplan du tar och gå till webbplatser som visar dig exakt hur sätena är konfigurerade. Även om du har varit på den modell av flygplanet före, flygbolag linje rymmer upp annorlunda ... så kontrollera din flygbolag webbplats.

Tänk på gång trafiken. Försök att inte få mellan hela hytten och den ensamme toaletten ... särskilt på en längre flygning. Bebisar kommer att vara på skott!! Undvik skott ändå ... ingen plats att sätta saker under sätet. Om det är en lång flygresa, vill du verkligen vara instängd i en fönsterplats? Lite planering är värt det!

Om du flyger styrfart (ekonomiklass) och du är över 6 meter lång, titta på sätena i planet flygbolaget använder på den linjen. Sätena är ett mått på hur mycket utrymme det finns mellan säte och ett omedelbart bakom eller framför dig. En tum skillnad är mycket. Du kan välja att begära en uppgradering eller boka en business class biljett när du räkna ut hur mycket knä rum du kommer att ha! Om du inte har mycket av ett val, få en gångplats. Åtminstone mellan tjänster kan du sträcka ut i gången. Vissa webbplatser säger även du stolen nummer de föredrar i vissa flygbolag, om du är på en lång resa, göra några gräva och hitta det här kommer att innebära en stor skillnad.


Du kanske också tror att ekonomin platserna närmast business class är stora. Om du går till tvättrum ofta, glöm det. Du kommer bara att få lukten av growlers business class och har en ännu längre marsch till de du får använda. I mörker eller i en skakig resa, kan det obehagligt.

Steg 4

Leta efter exit rader. Vanligtvis dessa rader bredvid en nödutgång har mer benutrymme och ibland ryggstödet framför dig har en begränsad rörelse ryggstöd.

Steg 5

Checka in tidigt och gå till gaten i tid. Du kan prata med personalen på tull och de kan hitta dig en bättre plats. Om inte, kan du åtminstone göra din önskan är känd så om en passagerare inte dyka upp, kan du vara den lyckliga. Om du verkligen gillar att lida, få på planet sent efter alla omkostnader lagring är borta! Du har nu ingen plats att sätta fötterna! Var inte det sista drink i loungebaren en bra idé??

Steg 6

Fråga om planet är fullt när du checkar in. Om det inte är, är chansen att det kommer att finnas rader av tomma stolar finns. När du är på planet, se upp för dessa som du inte är den enda tittar ut. Prata med flygvärdinna ... mycket tyst ... och fråga om det är möjligt att röra sig efter dörren stängs. När planets dörrar är stängda, gå för det ... om du ser en tom plats som är bättre än din plats. Flytta och flytta snabbt. Ta inte alla dina saker - du kan gå tillbaka till den. Även om flygande personal skickar du tillbaka, och säga: "Vänta tills efter start" ... lämna några av dina grejer där för att visa de andra, "att SEAT nu är mitt". Några riktiga angriparna kommer även krypa på golvet för att komma till en gynnad plats när de inte får stå upp som planet lyfter. Vänligen gör inte detta! De flesta av de vapen på planet säten kan fällas upp och du kommer att ha en tillräckligt bra säng att sträcka under din flygning.

Steg 7

Köp en bättre plats. Vissa flygbolag erbjuder Economy Plus platser till något högre priser än ekonomi. Detta är ofta fallet med långa flyg till Hong Kong eller Singapore från, säg, New York. Boka första klass eller företag biljetter klass och du kommer säkert vilja era platser. Några av flygbolagen erbjuder nu sängar med sekretess, så att sova inte längre gäcka dig speciellt i flygningar som varar mer än tolv timmar. Om detta är företag och du förväntas utföra när du anländer ... insistera på detta. En blåst affär eftersom du floppa runt är oändligt dyrare än en business class-fåtölj!


Vad du än gör för att säkra bra platser, glöm inte att kontrollera servicenivån i flygbolaget du får din biljett från. Om tjänsten är bra och vänliga, de kommer att gå ut ur deras sätt att ge dig en bättre plats. Om tjänsten är fruktansvärda, även med en bra plats, har du fortfarande en fruktansvärd flygning. Om du inte planerar att täcka dig själv och snooze reda på detta och har en stor flygning.