O2s

Hur får man en billig frisyr

En ny frisyr kan inte bara drastiskt ändra ditt utseende

En ny frisyr kan inte bara drastiskt ändra ditt utseende, men det kan också lyfta din sprit och höja din självkänsla på några minuter. Med så många ställen att välja mellan, kan det vara svårt att hitta en plats som inte bara passar dina behov, men din budget också. Vid en privat salong, kan frisyrer kosta upp till 40€ för samma klipp du kan få på en kedja salong, men även kedjorna kan ladda upp till 15€ för ett enkelt snitt. Oavsett om du eller någon i din familj är i behov av en frisyr, finns det några alternativ för att hålla kostnaderna nere.

Hur får man en billig frisyr. Utbildning.
Hur får man en billig frisyr. Utbildning.

Utbildning

Om du bor i ett område som är hem för en skola av hår design eller kosmetika, kan du inte bara få en frisyr för ett pris som är betydligt lägre än den lokala salongen, men du kan nog även få andra salong tjänster på billig sådan som permanenter, färg behandlingar samt naglar och makeup tjänster. Om du är nervös om att sätta ditt hår i händerna på en rookie, eller om du letar efter en knepig frisyr, kanske du vill prata med schemaläggaren för att se till att eleven som kommer att klippa håret har åtminstone viss erfarenhet. Men enkla klippningar och barn nedskärningar är oftast lätt och någon student, nybörjare eller veteran, bör kunna hantera dem.

Speciell

En ny frisyr kan inte bara drastiskt ändra ditt utseende. Speciell.
En ny frisyr kan inte bara drastiskt ändra ditt utseende. Speciell.

Både kedjan och privatägda salonger och frisersalonger är skyldiga att ha veckovisa eller månatliga specialerbjudanden. Hårklippning är ofta erbjuds till ett reducerat pris och vissa anläggningar erbjuder familjen specialare där barns nedskärningar är ens hälften av det ordinarie priset. Vissa dagar i veckan är typiskt lågtrafikerade dagar i salonger så kolla om de erbjuder rabatter på de dagarna också. Du kan också hitta specialerbjudanden för andra tjänster som inkluderar en frisyr gratis, såsom färg behandlingar, vaxning, perms eller för män, rakprodukter. Dessa specialerbjudanden arbetar ofta i omvänd också, särskilt i frisersalonger. Män kan ofta få en frisyr som inkluderar en kostnadsfri skägg och mustasch trim, hårbotten massage och varm handduk ansökan.

DIY

Om allt du eller din familj behöver är en enkel trim, överväga att ta itu med detta projekt själv. Du kan hitta en mängd böcker, webbplatser och instruktionsvideor på nätet som ger steg-för-steg instruktioner om den grundläggande tekniken för att klippa lugg, lägga till lager och hålla ditt hår fritt från split-ends. Dock bör du överväga att investera i ett par väldigt vass sax om du planerar att göra detta hemma. Dull sax är inte bara svårt att arbeta med men kan till och med visa sig vara farliga. Om dina trimning färdigheter vara meningsfulla, investera i ytterligare några leveranser som hårspännen och sprayflaskor som gör ditt jobb enklare.