O2s

Hur fixar en cykel talade

En cykel talade är en av de stavar som är anslutna till det centrala navet hos hjulet gör det vända mer effektivt och kontrollerbart. Det finns många möjliga orsaker till varför en cykel talade skulle brytas. Det vanligaste är din cykel blir riktigt rostig och gammal eller att du rider den för hårt. Detta förfarande är enkelt så länge du följer den mycket noga. Det bästa är, behöver du inte vara en techie, en elektriker eller en professionell för att göra detta. Läs vidare för att lära mer.

Hur fixar en cykel talade. Få cykelhjul med the broken spoke genom att ta bort eller ta ut det ur kroppen på cykeln.
Hur fixar en cykel talade. Få cykelhjul med the broken spoke genom att ta bort eller ta ut det ur kroppen på cykeln.

  1. Få cykelhjul med The Broken Spoke genom att ta bort eller ta ut det ur kroppen på cykeln. Du kan enkelt göra detta genom att leta efter spaken på ratten. Bara vänd på det och det kommer automatiskt lossa den så att du kan enkelt dra ur kroppen. Se till att du tar slangen från cykelns kanten också. Om det finns en plast som är bandad runt kanten, ta bort det också.
  2. Försiktigt isär Broken Spoke. Ta bort båda delar. Lämna inte ut något på hjulet. Skruva och hålla muttern från slutet av talade på ett säkert ställe. Eftersom du kommer att behöva en ny talade, gå till närmaste cykelaffär och föra de två trasiga delar. Köpa för en ersättare och se till att du köper exakt samma typ och höjd för din cykel.
  3. Från det centrala navet, sätt i den nya talade i hålet. Dess riktning ska vara mot den andra lediga hålet i slutet nära däcket. Om du är osäker, granska de andra ekrarna och följ metoden mönster som du ser. Fast trä den på sin granne ekrar tills du når kanten.
  4. Få muttern och tätt skruva tillbaka i slutet av den nya talade. Se till att du använder en eker nyckel för att korrekt säkra den. Det är viktigt att tautness av de befintliga ekrarna ska vara samma på den nya talade. Dra åt muttern tills du kommer till rätt spänning.
  5. Sätt tillbaka cykel däck, innerslang och hjul på kroppen. Allt du behöver göra är att glida en kant av däcket tills det går helt runt kanten. Sätt innerröret djupt inuti däcket. Få ett däck verktyg som kan spaken däcket i fälgen. Skjut den på kanterna av fälgen och rulla den på plats. Pumpa däcket om det behövs och lägger tillbaka till cykeln.

Där har ni det

Där har ni det! Vem som helst kan göra dessa mycket enkla och effektiva åtgärder. Kom alltid ihåg att inte kasta bort delar av din trasiga cykel talade. Du kommer att behöva det när en eker ersättare måste köpas. På så sätt kan du ta bara den till cykelaffär och har säljare titta på den typ för dig. Dessutom skulle det vara till stor hjälp för dig att köpa din egen talade skiftnyckel och verktyg däck. De är billiga och kan användas i framtiden. Dessa verktyg är en sådan konstigt. De kan ge dig en enkel fix för din framtida cykel reparationer. Lycka till och ha kul!