O2s

Hur föna håret: använder slag torktumlare

Prova dessa tips hårvård när du använder en fön

Blås torka håret är inte den hälsosammaste metoden att torka håret - bättre att låta det lufttorka. Dock är slaguttorkning ibland nödvändigt. Så länge du skyddar ditt hår från värmen med en god termisk Protectant spray och ha en hälsosam rutin hår underhåll kommer blåsa torkning inte vara så skadligt.

Att säkert föna håret:

  1. Handduk torrt hår tills det är ca 2/3 fuktig.

   Hur föna håret: använder slag torktumlare. Frekventa blåsa torkning kan torka ut håret.
   Hur föna håret: använder slag torktumlare. Frekventa blåsa torkning kan torka ut håret.


  2. Mousse eller hår gel kan tillsättas till vått hår innan blåsa torkning för att uppnå ett önskat utseende.


  3. Avsnitt håret i fyra jämna sektioner, exempelvis två sektioner på toppen och två i ryggen. Om du har rakt hår, använd en fön med en bred tand kam fäste för bättre fördelning av värmen. Om håret är lockigt, använd en diffuser kvarstad för att hålla lockarna på plats.


  4. Torka en sektion i taget på hög värme börjar med rötterna, som tar längre tid att torka. Som ditt hår torkar, arbeta ner till ändarna på en lägre inställning. Ändarna på ditt hår tenderar att torka snabbare, och om de är överhettade de kunde bli spröda och resultat i kluvna hårtoppar.


  5. Torkar bör vara minst 6 inches bort från håret för att undvika värmeskador. Om du inte använder någon typ av bilagor, se till att du vifta med fön och tillbaka för att undvika brännande av håret och bränna din hårbotten.


  6. Du kan även använda en rund borste på botten av hår, borstning i en nedåtgående rörelse medan blåstorkning över håret i samma riktning. Du kan få en slankare och rakare look med denna metod. Kom bara ihåg att aldrig föna i en uppåtgående rörelse eftersom det kan orsaka hår till frizz.


  7. Frekventa blåsa torkning kan torka ut håret. Ta dessa steg för att skydda ditt hår från skador:
   • Det är alltid en bra idé att använda en värme Protectant serum på håret för att undvika värmeskador.
   • När håret är helt torr, applicera ett dagligt balsam för att motverka fuktförlust och värmeskador.
   • När blåsa torkning naturligt torrt hår, använd alltid en termisk Protectant som ThermaSilk. Också, föna på den lägsta inställningen möjligt för att förhindra över-torkning och frizz.
   • För att förhindra skada för alla hårtyper, aldrig föna håret medan det är dyblöt eftersom det kan bränna håret. Alltid rikta luftflödet nedåt och i en riktning för att förhindra frizz och kluvna hårtoppar. Försök att inte använda din fön mer än en eller två gånger i veckan.
   • En annan säkerhetsåtgärd är att använda ett schampo med fuktbevarande ämnen. Dessa är utformade för att binda fukt till håret, vilket kan skydda den från värmeskador. Schampot kommer i oljebaserade och vattenbaserade lösningsmedel för olika hår behöver.

   Prova dessa tips hårvård när du använder en fön.
   Prova dessa tips hårvård när du använder en fön.


  Prova olika slag torkar och leta efter en som är utformat för att skydda ditt hår. Gör termiska skyddsmedel del av din dagliga hår underhåll innan torka håret.