O2s

Hur hitta den perfekta spår löparskor

Det är en viktig förberedelse för varje spår löpare att välja den perfekta par skor. Det kan definiera din prestanda och komfort under resan. Ingenting skulle vara mer tillfredsställande än att ha det perfekta paret med dig när du tackla varje väg med lätthet. Likaså finns inget mer smärtsamt än en inflammerad hälsena eller en svart tånagel. Att hitta den perfekta trail löparskor är en viktig uppgift som du aldrig kan ta för givet. Här är hur du får din perfekt passform:

Hur hitta den perfekta spår löparskor. Kom till butiken klar.
Hur hitta den perfekta spår löparskor. Kom till butiken klar.

  • Kom till butiken klar. När du köper ditt par, är det klokt att komma personligen. På så sätt kan du vara säker på att passformen är korrekt. Bär motsvarande par strumpor som du har i förväg bestämt sig för att bära med paret du är på väg att köpa. Det är tillrådligt att ha dina beslag gång på eftermiddagen. Fötter sväller med stress och användning. Fötterna har väl använts av eftermiddagen tid, vilket ger en ersättning ska fötterna sväller när du spårar spåret.
  • Var öppen för olika märken. Du kanske har en partisk åsikt om ett visst varumärke som du gillar. Eftersom hitta det perfekta paret är avgörande, är det mycket klokt för dig att vara öppen för andra märken alternativ som finns på marknaden. Det finns märken som du kan ha föredragit att sportskor eller formella skor, men det finns ingen garanti för att dessa märken har bemästrat produktion av trail löparskor. Prova flera märken kan tillåta dig att hitta en mer överlägsen passande även om storlekarna är i huvudsak desamma.
  • Välj beroende på vilken typ av spår du tänker köra. Detta kommer att ge värdefull information om hur mycket dragkraft skorna ska ha. En robust fjällterräng kräver mer dragkraft från dina skor för att hålla dig stadig genom den mycket robusta vägar. Tricket söker klackarna på den nedre delen av skon. Vanligtvis bredare klackarna ger mer stabilitet. Å andra sidan kan väl slitna smuts vägar kräver inte den bästa väggrepp.
  • Fokus på skydd, inte på design. Naturligtvis vill du se bra ut i din spår löparskor. Det kan dock gynna dig mer att fokusera på vad par skor kan erbjuda i form av fotskydd, snarare än dess stilistiska kvaliteter. Det finns särskilda inbyggda funktioner som du måste vara säker på att du valt par tidigare har gör några inköp. Dessa skyddande funktioner är utformade för att hålla skada foten i schack, även om du står inför mycket tuffa trail förhållanden. Leta efter plast arch stöd samt gummi trim på basen av skon.
  • Har rätt mängd ventilation. Utvecklingen på löparskor idag är lika mycket andningsförmåga som möjligt. Detta gäller särskilt med löparskor avsedda för beläggning och löpband igång. Men inte samma sak med trail löparskor. Kom ihåg att du ta itu med en svår terräng som är rikligt förekommande i damm och smuts. Andningsförmåga kan gå emot skydd. Se till att hitta den rätta balansen mellan de två att köpa dina spår löparskor. Det är viktigt att du inte bara kommer att vara bekväm med ventilation men också skyddas mot yttre element i grova leden.


Att ha den perfekta par skor kan du njuta av varje spår som du vill söka. Din njutning kommer inte bara komma från den enastående prestanda du kan leverera, men också från komfort och skydd du kan ge dina fötter.