O2s

Hur identifierar karate bälten

Det finns många historier bakom uppkomst av bältet systemet i kampsport. Emellertid är det allra första kampsport som använde den färgade bandsystemet den japanska Judo. Det var Sensei Funakoshi som först tillämpade färgade bälten rankingsystem. Han gjorde detta till sina elever vid Shotakan Karate.

Remmarna tjäna som en indikation på framsteg på kompetensen hos en kampkonst. Alla börjar med ett vitt bälte. Legenden berättar människor som som eleverna öva kampsport, de få fler och mer erfarenhet, och sedan det vita bandet blir smutsigare. För länge sedan, bör banden aldrig tvättas för att visa den erfarenhet eleverna förtjänat.

Ordningen på färger för bältet systemet är vitt

Hur identifierar karate bälten. Det första steget har faktiskt Kata kravet på Gekisai Dai Ichi.
Hur identifierar karate bälten. Det första steget har faktiskt Kata kravet på Gekisai Dai Ichi.

Ordningen på färger för bältet systemet är vitt, gult, orange, grönt, blått, brunt och svart. Studenter flyttar upp genom olika nivåer genom att ta olika undersökningar och tester. Dock kan ordningen på färgerna variera beroende på vilken skola du tillhör. Men det har ett grundmönster, börjar det med vitt och slutet i svart.

Här finns ytterligare information för att hjälpa dig att identifiera karate bälten.

Det finns olika typer av kampsporter

Det finns olika typer av kampsporter. Men dessa kampsporter har i princip nio etapper. Varje steg identifieras med en specifik färg på bältet.

Ordningen på färger för bältet systemet är vitt. Det andra steget är symboliserad med en gul bälte.
Ordningen på färger för bältet systemet är vitt. Det andra steget är symboliserad med en gul bälte.

 1. Det första steget har faktiskt Kata kravet på Gekisai Dai Ichi. Detta är den 9: e Kyu rang. Det symboliseras av ett vitt bälte med ett svart streck.
 2. Den 8: e Kyu rang identifieras av ett vitt bälte med två svarta streck. Denna rang krav är samma sak med den 9: e Kyu, bara med en extra skicklighet, Bunkai.
 3. Det andra steget är symboliserad med en gul bälte. Dess placering kallas 7th Kyu. Kravet på detta är den Gekisai Dai Ni.
 4. Den 6: e Kyu rang identifieras av ett gult bälte med en enda svart streck. Kravet är detsamma med den 7: e Kyu men med en extra Bunkai.
 5. Boet steg är 5th Kyu rang med det gröna bältet. Kraven är SAIFA och Sanchin.
 6. Kraven för den 4: e Kyu rang är SAIFA och Sanchin med en extra Bunkai. Detta symboliseras av ett grönt bälte med ett svart streck.
 7. Ett brunt bälte är färgen för etapp 4. Detta är den 3: e Kyu rang med ett krav på Shisochin.
 8. Å andra sidan, kräver Steg 5 Seiyunchin plus Bunkai. Detta symboliseras av ett brunt bälte med ett Songle svart bar. Den rang går upp till 2: a kyu.
 9. Med ett brunt bälte och två svarta streck, kommer du att få en 1: a Kyu rang. Detta kräver Shisochin.
 10. Namnet på leden i etapp 7 ändringar. Du kommer nu att vara på 1st Dan rang med ett svart bälte.
 11. Från stegen 8 till den 12 av de svarta bälten, kräver varje steg något annat.

Genom färgen av remmarna med motsvarande antal barer

Genom färgen på banden med motsvarande antal barer, kan du nu identifiera leden av dina motståndare. Njut av kampsport samtidigt gå upp i graderna. Banden är verkligen användbart, speciellt för att hitta rätt match för dig att kämpa.