O2s

Hur kan man förhindra rost i din cykel ram

Medan de flesta cyklar använder titan

Medan de flesta cyklar använder titan, grafit, eller aluminium som material för ramarna, många föredrar fortfarande hårda resning av stål. Ja, det kan det inte vara så vanliga nuförtiden, men det finns fortfarande cykelramar som fortfarande är tillverkade av högkvalitativt stål. Den enda nackdelen med stål är att det är benägen att rosta till skillnad från sin titan, grafit och motsvarigheter aluminium. Detta gör en stålram hög underhåll. Oroa dig inte. Det är en enkel lösning som du kan göra en gång om året för att förhindra bildandet av rost på din ram.

Hur kan man förhindra rost i din cykel ram. Medan de flesta cyklar använder titan.
Hur kan man förhindra rost i din cykel ram. Medan de flesta cyklar använder titan.

  • Demontera cykeln. Första steget kräver att du isär cykeln för att fullt ut komma ramen från varje vinkel. För att göra detta måste du placera din cykel på en reparation bar eller stativ. Clamp att säkra cykeln.

    När det är gjort, ta bort fästena och vevar. Du kan behöva piska din användarmanual för cykeln för att lokalisera och korrekt ta ut dessa. Du kan också titta på nätet efter en steg för steg på detta. I varje fall när dessa tas bort, ta ut sätet genom att ta bort hela posten för det. Ta ut gaffeln också. Detta gör att du fullständig tillgång till ramen.

  • Olja upp. För denna del av processen, kommer du att ha ett val av Boeshield eller WD-40. Naturligtvis finns det andra typer av smörjningar och oljor som du kan använda för rostskydd men nämnde 2 är förmodligen din bästa alternativen. Tja, kokar det verkligen ner till dina önskemål. I varje fall ta önskad smörjning och börja sprutning ramen. Insidan av ramen bör vara ditt fokus eftersom det är där rost kommer att bilda det mesta som den yttre delen av ramen förmodligen har rost proofing redan. Nu kan oljan gå endast så långt inuti. Alltså, kanske du vill ha en burk med tryckluft. Använd den för att sprida glidmedel längre inuti och runt om. Du kanske måste rotera cykeln själv för att oljan att röra varje del av röret. När det är klart, låt cirka 30 minuter till en timme för smörjning att torka ut.
  • Montera cykeln. När smörjningen är helt torr kan du nu placera hela cykeln tillsammans. Men se till att du fett varje del, cykeln sadelstolpe, de vevar och fästena innan du installerar dem på plats igen.

    Vid demontering och återmontering cykeln, se till att du bör vara extra försiktig. Några av dessa delar samt verktyg du kommer att använda för att ta bort dem har vassa spetsar som kan repa av rost provtryck och måla på utsidan av din ram. Detta kan utsätta den yttre sidan av din ram att rosta. Om detta inträffar, se till att sand chipet och applicera ett lager av nagellack eller färg.


Denna speciella underhåll förfarande bör ske minst en gång per år. Detta är särskilt viktigt om du normalt rida i kraftigt våta och fuktiga förhållanden.