O2s

Hur köper en kappa för hösten

Varje kvinna behöver en stor kappa för höstsäsongen

Varje kvinna behöver en stor kappa för höstsäsongen. Med så många stilar att välja mellan, kan det bli lite skrämmande att välja en. Läs tipsen nedan för att hjälpa dig att navigera i rack för att hjälpa dig att köpa en kappa för hösten.

Hur köper en kappa för hösten. Bedöm din kroppstyp.
Hur köper en kappa för hösten. Bedöm din kroppstyp.

  • Bedöm din kroppstyp. Stilen i pälsen du köper beror på din kropp ram. Det handlar om proportioner. Misstaget de flesta kvinnor gör när man väljer en nedgång päls är att välja en som är för stor och överväldigar deras ram. En stor päls bör komplettera dig och hålla dig varm. Om du har en stor kista, undvika dubbla barbröstad stilar som tillför bulk. Om du är petite, vara försiktig med längden. Du vill inte se ut som du låtsas vara en vuxen.
  • Bestäm din budget. En nedgång päls är en investering pjäs som kommer att stanna hos dig i flera år. Köp det bästa du har råd. Det är bättre att satsa på en hög kvalitet bit än flera billiga sådana. Det kommer att finnas en skillnad i kvalitet.
  • Hitta en bra butik. Prova din favorit designer, avdelning butikernas försäljning eller slå utloppen. Du kan också kolla in lager försäljning eller köp efter säsongen för att få de bästa fynden. De bästa försäljning och rabatter är vanligtvis under oktober eller efter Thanksgiving.
  • Välj klassiska snitt och undviker trender. En päls bör skäras i klassisk stil och välja en neutral färg, t.ex. svart eller kamel. Om du vill göra ett uttalande, kan du också gå med vitt eller rött. Om du kan bara äga en päls, väljer svart, vilket är allmänt smickrande och döljer smuts väl.
  • Kontrollera tyget. Ull är det bästa päls för att hålla dig varm i den kalla vintern. Tryck på tyget. Det ska kännas rik för dig. Undvik polyester och andra syntetiska tyger och blandningar eftersom naturfibrer må bättre och erbjuda mer värme under den kalla årstiden.
  • Kontrollera detaljerna. Knapparna ska sys på rätt sätt och bör inte ge om du ger den ett litet ryck. Det bör inte noppor på ytan av tyget. Om det finns några metalliska utsmyckningar, bör det inte mig inga repor, bucklor eller vanära. Den dyrare pälsen och mer etablerade formgivare, desto bättre kvalitet.
  • Få rätt storlek. Undvik att göra misstaget att köpa en storlek som är för stor för dig. Prova pälsen på i butiken när du bär dina vanliga kläder. Skuldrorna skall sitta ordentligt och ärmlängd bör inte dölja dina händer. Om du är under 5'4, få en kappa i en petite storlek så att proportionerna blir rätt. Om din storlek är för stor, kommer du att titta alltför stor och fet (och vem vill det?).

Läs skötselråden innan du köper och se till att du följer den. När du köper din jacka, måste du ge den rätt vård så att du kan njuta av det år efter år.