O2s

Hur lifta säkert

Lifta kan göras på grund av olika skäl såsom bilen slutat fungera i mitten av vägen, måste du gå någonstans och du inte har tillräckligt med pengar för att resa och en del gör det för skojs skull, särskilt äventyrliga människor. Oavsett anledning du har för lifta är det viktigaste du behöver komma ihåg att vara säker. Du vet inte de människor som du kommer att rida med det är därför det är mycket viktigt att vara uppmärksam och förbereda dig innan du lifta. Det finns platser där lifta är förbjuden. Undvik lifta på dessa platser för att förhindra problem med myndigheterna.

Här är de saker du behöver göra för att lifta säkert:

Hur lifta säkert. Om du planerar att lifta, det är bättre att gå med en vän eller en familjemedlem.
Hur lifta säkert. Om du planerar att lifta, det är bättre att gå med en vän eller en familjemedlem.

  • Om du planerar att lifta, det är bättre att gå med en vän eller en familjemedlem. Orsaken är att det är farligare om du lifta ensam speciellt om du är en kvinna. Ta en karta så att du vet var du är på väg. Se till att bekanta dig med kartan. Det är också bättre att ta en pepparspray om något oönskat händer.
  • Gör en skylt som visar var du är på väg och göra det synligt. Hitta en bra plats att lifta. Var inte för nära vägen för att undvika olyckor. Men se till att föraren kan se dig. Välj ett väl upplyst plats med flera bilar som passerar på vägen. Detta kommer inte bara låta föraren kunna se dig men gör det också säkrare för dig att vänta än att vara på en mörk plats. Platsen bör också göra det möjligt för föraren att stanna enkelt och sluta att låta dig lifta.
  • Klä prydligt så att människor inte kommer att vara rädd för att låta din åktur på sin bil. Om du klär dig, annars kan det vara svårt att få någon att låta dig åka i sin bil eftersom de kanske tror att du är en dålig människa. Undvik att föra smycken så att inte locka skurkarna. Men om du lifta eftersom din bil slutade fungera och du bär smycken, kan du ta bort dessa och gömma dem i fickan eller täcka dem med din jacka.
  • Om det regnar, ta ett paraply eller en regnrock, så att du inte blir våt. Om du genomblöt, kanske du har svårt att få en åktur eftersom sätena i bilen kan bli blöt på grund av dig.
  • Ta inte för mycket bagage. Bara sätta viktiga saker som du behöver, inklusive ID och kreditkort. Det är också bättre om du skannar dessa dokument så att du enkelt kan komma åt och skriva ut dessa i fall de ursprungliga dokumenten försvinner.
  • Så mycket som möjligt, inte rida inte om det finns flera personer på bilen. Välj en bil med endast föraren i den. Rida i framsätet om du kan och vara uppmärksam. Om du inte känner dig bekväm med föraren, inte rida inte.
  • Kom ihåg registreringsnummer och uppgifter om bilen samt inför föraren. Texten någon omedelbart på var du befinner dig och registreringsnummer på bilen så att de kan hålla reda på er.
  • Prata med föraren på vägen så att du känner dig mer tillfreds med varandra och även se till att du inte kommer att somna. Du bör inte sova på vägen med någon du inte känner.


Dessa är de saker du behöver komma ihåg att vara säker när lifta. Kom ihåg att vara uppmärksamma och hålla din säkerhet i åtanke så att du kan gå till din destination utan problem.