O2s

Hur lösa hudförtunning problem som orsakas av steroider

Steroider har varit till hjälp vid behandling av kliande eller irriterad hud

Steroider har varit till hjälp vid behandling av kliande eller irriterad hud. Det var vanligt att ta hand om eksem, en allergisk hudåkomma som orsakar klåda och rodnad i olika delar av kroppen. Trots att kategoriseras som ett icke sammanhängande hudinflammation det behövs för att behandlas omedelbart för att förhindra att andra områden från att bli smittade. Steroid krämer klassificeras efter styrka, de kan vara mild, måttlig, potent och mycket potent.

Korrekt tillämpning och steroid styrka måste anges av läkaren. Det finns fall där eksem blossar upp igen efter behandling med topikal steroid alltså, det är bra att fortsätta med medicinen för ett par dagar även om eksem redan lagt sig.

Effektiviteten av steroider vid behandling av olika hudåkommor är redan beprövad men det utgör biverkningar när det har använts under en längre tidsperiod. En av de stora biverkningar är hud gallring eller hudatrofi, detta oftast uppstår när en stark typ av steroider har använts eller det har tillämpats i känsliga delar av kroppen där huden är naturligt smala. Denna biverkan är bara tillfälligt och sedan det drabbade området kommer att återgå till sitt normala tillstånd övertid naturligt, men det finns vissa fall där det senaste år. Lyckligtvis finns det några saker som kan göras för att vända situationen genom att göra en mängd olika behandlingsmetoder.

Sluta använda steroid krämer

Hur lösa hudförtunning problem som orsakas av steroider. Sluta använda steroid krämer.
Hur lösa hudförtunning problem som orsakas av steroider. Sluta använda steroid krämer.

Sedan använder steroid kräm är den största anledningen av hud gallring eller hudatrofi avbryta tillämpningen eller användningen om steroider hjälper till att förhindra problemet. Fråga din läkare eller konsultera en hudläkare om det finns andra icke-steroid krämer som finns på marknaden som kan användas för att behandla din hud problem utan att ha denna typ av biverkan.

Applicera vitamin C

Om du inte kan undvika att använda steroider för att behandla klåda på huden kan du använda C-vitamin på huden. Vitamin C främjar produktionen av kollagen och i praktiken huden blir tjockare med regelbunden användning. Vitamin C finns i ett brett spektrum av lotioner, krämer och serum.

Använd töm-A

Steroider har varit till hjälp vid behandling av kliande eller irriterad hud. Massera huden dagligen.
Steroider har varit till hjälp vid behandling av kliande eller irriterad hud. Massera huden dagligen.

Retin-A finns i salvor, krämer och serum typ. Du kan behöva ett recept från din läkare för att få detta. Retin-A förstärker hudens produktion och det kommer att kraftigt bidra förtjockning huden.

Massera huden dagligen

Massera huden dagligen hjälper till att öka blodcirkulationen och även näringsämnen i kroppen. Massera regelbundet kommer att ge näring din hud bättre eftersom näringsämnena lätt når områdena. Använd fast tryck i massera det drabbade området två gånger om dagen i minst nittio sekunder och din hud kommer successivt tjockna efter viss tid.

Applicera vitamin E

Vitamin E är bra för huden och det främjar också friskare och tjockare hud. Allt du behöver göra är att punktera en kapsel och pressa ut innehållet på huden. Sprid ut det jämnt in i din hud och massera försiktigt till det drabbade området. Gör detta för en vecka eller två tills din hud kommer successivt att bli friskare och tjockare med regelbunden användning.