O2s

Hur måla naglarna perfekt

Att ha dina naglar gjort av en professionell manikyr och pedikyr kan vara en bortskämd behandla. Men, kan du sluta spendera en massa pengar om du har att besöka nagelsalongen två gånger i veckan eller så. Om du kan lära dig att måla dina naglar perfekt, kommer du att spara pengar, och du kommer att kunna uttrycka dig ännu bättre, eftersom du kan ändra ditt nagellack på ett infall utan att behöva oroa sig för kostnaden.

Hur måla naglarna perfekt. Rengör och förbered dina naglar.
Hur måla naglarna perfekt. Rengör och förbered dina naglar.

Vad du behöver:

  • Nagellack
  • Nagellacksborttagare
  • Baslack och klarlack
  • Q-tips
  • Bomullstussar
  • Nagelklippare
  • Nagelfil
  • Nail buff

Rengör och förbered dina naglar

Rengör och förbered dina naglar. Innan någon målning, måste du se till att dina naglar är rena och redo att ta emot polish. Om du har befintliga färgen på dina naglar, ta bort dessa med en bomullstuss indränkt i nagellacksremover. Klipp naglarna till önskad längd och form, och fila kanterna på dina naglar, så att dessa kommer att vara smidig. Arkivering kommer också att bli av med några grova eller ojämna kanter, som kan fastna på kläder och klädsel.

Tvätta händerna noggrant efter klippning. Du kan använda fuktighetskräm på händerna, eftersom detta bidrar till att rena alla nagellack fläckar från fingrarna senare.

Efter rengöring

Rengör och förbered dina naglar. Tvätta händerna noggrant efter klippning.
Rengör och förbered dina naglar. Tvätta händerna noggrant efter klippning.

Efter rengöring, delvis blöt en bomullstuss med nagellack remover och torka över varje nagel. Detta kommer också att bidra till att basen pälsen kommer att följa dina naglar, speciellt om du använt fuktkräm.

Applicera baslacken. Tillämpa baslack före nagellack hjälper till att skydda dina naglar från missfärgning. Applicera ett lager genomskinligt nagellack eller underlack på dina naglar. Börja med att måla på en sida, kör borsten från basen av spiken till kanten. Sedan måla den andra sidan användning av en liknande stroke. Sedan måla mittdelen, även köra borsten från basen till kanten.

När du målar naglarna, använd lätt tryck på borsten så att borsten kommer att sprida ut lite. Upprepa detta på varje nagel, och vänta med att torka.

Applicera färgen polish

Applicera färgen polish. Rulla flaska nagellack mellan händerna i ungefär en halv minut. Detta kommer att säkerställa att färgen blandas grundligt, och att det blir tillräckligt varmt för att gälla. Skaka inte flaskan, eftersom detta kommer att resultera i bubblande.

Applicera nagellack med samma slag du använt för grundfärg. Borsten ska börja från botten och gå mot kanten. Låt denna första skikt lufttorka. Applicera ett andra skikt av färg nagellack med samma slaglängd. Låt det andra skiktet torka ordentligt. Om någon nagellack går in i huden, använder bomullspinnar indränkta med nagellack remover för att rengöra.

Applicera klarlack

Applicera klarlack. Klarlack används för att skydda naglarna från chipping och peeling. Applicera ett lager av klarlack efter färgen polska har torkat. Detta kommer att ge din naglar glans, och kommer också att skydda dina naglar.

Några tips

Några tips. Den största delen av att måla dina naglar är oftast den långa väntan på att färgen ska torka mellan beläggningarna. Stressa inte denna process. Låt naglarna lufttorka naturligt. Se också till att du målar dina naglar i ett väl ventilerat område, eftersom nagellack ångor kan orsaka illamående och kvävning.

Vissa manikyrverksamhet skulle använda nagelband remover och en pådrivare för att ta ut torr hud från basen av spikarna, och tryck tillbaka nagelbanden, för en bättre-formad spik. Du kan också göra detta, men se till att inte skära dig i processen.

Måla dina naglar helt kommer att bero på att hitta rätt färg, har en stadig hand, och en hel del tålamod.