O2s

Hur man använder en fickkniv

Är du gav bara med din första fickkniv? Om du är

Är du gav bara med din första fickkniv? Om du är, måste du känna skicklighet på rätt sätt med den. Denna färdighet kommer att vara praktiskt för dig i en massa uppgifter som under 4camping, jakt och andra utomhusaktiviteter. Var inte rädd med att hantera kniven. Använda det är mycket lätt om du är fast beslutna att lära sig om skicklighet. Här, kolla in den här guiden för att hjälpa dig att använda en fickkniv:

  • Vet hur säkert att öppna din fickkniv. Notera att är alltid viktigt att du tränar säkerheten vid hantering av fickkniv. För att öppna den, greppa handtaget med en hand och förstå dess blad med andra handen pekfinger och tumme. Tumnageln skall placeras i fördjupningen av bladet medan pekfingret ska vara under bladet. Dra kniven försiktigt och se till att dess skarp kant är borta från din fria hand tills att dess blad redan låses på plats.
  • Håll fickkniv på rätt sätt. När bladet är ute, håll handtaget på ett sätt som dess blad är helt vänd bort från kroppen.
  • Flytta kniven konsekvent. När du använder kniven att skära, skiva, och skär ett material, se till att du gör det på ett mycket konsekvent rörelse. Bladet måste flyttas in i materialet som skärs och inte i kroppen. Det är inte en god idé att skiva eller skal med kniven med bladet går rätt mot dig.
  • Stäng fickkniv med omsorg. Håll i handtaget ordentligt med bara fingertopparna. Håll bladet med pekfingret och tummen vid den yttre kanten. Vik kniven försiktigt tills den snäpper nära på plats.
  • Förvara kniven när den inte används. Om din kniv levereras med en skyddande mantel, se till att föra den tillbaka dit varje efter användning. Eller så kan du hålla den i fickan tills du behöver sina tjänster igen.
  • Vässa din kniv när det behövs. Skaffa en slipsten och placera kanten på bladet på den. Rita bladet över stenen i snabba rörelser tills du är nöjd med ditt arbete redan.
  • Rengör fickkniv regelbundet. För att bibehålla den goda villkor för din fickkniv under en längre tid är det bäst att rengöra den med jämna mellanrum. Använd endast en torr trasa med en liten mängd maskinolja. Från tid till annan, kan du också lagt några droppar olja på bladets ledmekanismen för att hjälpa din kniv för att bli väl smorda för smidig användning.


Hur man använder en fickkniv. Vet hur säkert att öppna din fickkniv.
Hur man använder en fickkniv. Vet hur säkert att öppna din fickkniv.

Att veta hur man använder en fickkniv kommer alltid komma väl till pass i många situationer i ditt liv. Dock är ditt mål här inte bara att lära sig att använda den. Det är med större betydelse att du vet hur man använder den med säkerhet på toppen av din prioritet. Även om det är sant att en fickkniv kan hjälpa dig på många sätt, det kan också erbjuda dig en massa problem om du inte använder den med omsorg.