O2s

Hur man använder smink för att markera ögat

Ögonen är fönstren till själen

Ögonen är fönstren till själen. Det är en av de mest eftertraktade funktionerna i ansiktet. Ögonen kan tala volymer och du kan även läsa någons sinne genom att titta på deras ögon. Ögonen är mycket uttrycksfulla och en fröjd att markera med ögonmakeupen. Det kan vara svårt på grund av den mångfald av produkter ögonmakeup. Färgpaletten av ögonskuggor är ganska stort och det kan innebära ett dilemma när man väljer den rätta. Här är några tips på hur man använder smink för att markera ögat.

Hur man använder smink för att markera ögat. Förbered ögat område med en bra grund.
Hur man använder smink för att markera ögat. Förbered ögat område med en bra grund.

  • Förbered ögat område med en bra grund. Tillämpa det lätt eller så kan du använda ett öga primer, som också fungerar som en stiftelse men gjorda speciellt för användning runt ögonen. Applicera en concealer om du har mörka skuggor under ögonen. Låt grunden torka helt innan något annat.
  • Använd en ögonfransböjare att krypa dina fransar. Börja med att placera locktång så nära som möjligt till ögonlocket och tryck. Detta kommer att lyfta upp dina fransar. För en mer naturlig curl flytta locktång ungefär halvvägs till mitten av dina fransar och tryck på handtagen igen. Följ upp detta genom att placera locktång nära spetsarna av dina fransar och trycka handtagen. Dina ögonfransar ser ut att ha en naturlig curl om du gör det här sättet.
  • Applicera ditt val av färger ögonskugga. Experimentera med färger som ser bra ut på dig eller följer den nuvarande trenden. Ögonskuggor kommer i olika former. Det finns pulver skuggor som du använder med en borste. Du kan också köpa ögonskuggor i blyerts formulär. Det finns också grädde ögonskuggor som är ganska svåra att hantera om du har prepped ögonen för att eliminera risken för grädde skugga samla på ögat globlinjen. För dagtid slitage kan du välja ljusare nyanser och gå för mörkare färger för festkläder. Du kan också använda ögonskuggor att kontur dina ögon. Mörkare ögonskuggor appliceras över större delen av dina ögonlock och lägga en ljusare färg längs brynbenet eller under ögonbrynen kommer att ge en illusion av djupt liggande ögon.
  • För en mer dramatisk effekt du kan rada de övre fransarna med mörkbrun eller mörkgrå eye liner innan du lägger på ögonskugga. Använd inte svart, eftersom det är för hård. Placera en prick av eye liner färg på den yttre hörnet av ögonen innan foder ungefär en tredjedel av din nedre ögonlocket för att öppna upp ögonen mer.
  • Blanda färgerna väl så att det inte finns någon avgränsning ses mellan färger. Använd en pensel ögonskugga för att blanda färgerna eller så kan du använda en bomullstuss för att blanda. Du kan också använda en bomullspinne som en ögonskugga applikator. Damm ögonen lätt med löst puder för att ställa din ögonmakeup.
  • Applicera en liten mängd vitt ögonskugga nära utanför hörnen av dina ögon för att göra dina ögon ser större. Efter ögonskugga har satt, är det dags att tillämpa mascara. Håll vinkelräta mascara borste för att dina ögon och köra borsten över dina fransar. Låt mascaran torka. Följ upp detta genom att titta ner och rulla mascara trollspö från lash rötterna till tips, curling och lyfta dina fransar som du går. När det är torrt, ser upp till belägga undersidan av din övre fransarna.
  • Doppa mascara trollspö igen och flytta närmare spegeln, ser halvvägs upp och päls varje nedre fransarna med mascara från roten till spetsen med hjälp av spetsen på mascara trollspö. Detta kommer att förhindra klumpar och applicera mascara renare. Om du är nöjd med resultatet, och sedan stanna där. Annars gäller ytterligare ett lager mascara. Detta är mer lämpade för festkläder när du vill ha en mer sensuell look. Ett enda lager mascara kommer att vara tillräckligt för dagen och kontor slitage.

Eye makeup kan göra dramatiska förändringar till ett ansikte

Eye makeup kan göra dramatiska förändringar i ett ansikte. Olika färgkombinationer och hur ögonmakeup appliceras kan variera hur du ser ut. Du kan göra dina ögon ser större och oskyldig, mörk och mystisk, sexig och tjusa genom olika ögon tekniker makeup ansökan. Kom bara ihåg att ta hand om dina ögon genom att ta bort alla spår av smink innan du går till sängs.