O2s

Hur man beräknar omsättningshastighet i basket

Den omsättningshastighet i basket är en statistik som mäter vilken spelare i laget är mest sannolikt att vända bollen över. För entusiaster och fans kan veta omsättning för specifika spelare vara en värdefull del av trivia. För tränare och andra som basket, kan den användas som en utvärdering punkt för att förbättra lagets prestationer. Här är hur du kan lösa för omsättningshastighet i basket.

Hur man beräknar omsättningshastighet i basket. Begränsa spelaren.
Hur man beräknar omsättningshastighet i basket. Begränsa spelaren.

Begränsa spelaren. Börja med minska ner antalet spelare vars omsättningshastighet du vill beräkna för. Det kommer att vara nästan omöjligt att få omsättning för alla spelare, vilket innebär att du måste fokusera på några få. Se till dock att du har minst två spelare i åtanke, så att du kommer att kunna göra jämförelser. Samtidigt måste du också bestämma tidsramen för provet att du ska ta av förhållandet. Du kan ha ett enda spel som tidsperspektiv eller en säsong. Du kan även göra en analys omsättningshastighet av en spelares karriär, vilket ger mer exakta resultat eftersom du täcker hela karriären span idrottaren.

Hitta statistik. Härnäst kommer du att behöva ha flera uppgifter på klar. Dessa inkluderar fält försökt mål, fältet gjorde mål, den fria kastar gjorts, assisterar, och omsättning. Tänk på att dessa uppgifter ska komma från den tid som du har valt. Med andra ord, om du ska analysera en spelare inom ett specifikt säsong bör alla data kommer endast bilda den säsongen. Om du ska analysera karriär en spelare, så ska du inkludera alla de spel som idrottaren har spelat professionellt.

Multiplicera. Sedan tar det antal försök frikast och sedan multiplicera detta värde med nummer 0,44. Kombinera detta med den totala field goal som har försökt.

Multiplicera. när detta är gjort. Hitta statistik.
Multiplicera. när detta är gjort. Hitta statistik.

Innehav totalt. Numret du just härrör kommer sedan att användas för att beräkna för innehav totalt, vilket kan bestämmas genom att numret från föregående steg den totala omsättningen och hjälper att spelaren har gjort inom den tidsram i fråga.

Multiplicera. När detta är gjort

Multiplicera. När detta är gjort, kommer du att behöva multiplicera med hundra totala omsättning. Den resulterande siffran skall sedan delas med summan av alla ägodelar som har gjorts av särskilda spelare. Detta kommer att utgöra din omsättning för spelaren som du analyserar. Som regel är det antal som normalt avrundas ut till tiondel av närmaste procentandelen.

Du kan följa samma procedur för andra spelare så att du kan skapa jämförelser mellan ett lag och en annan. Kom dock ihåg att de jämförelser även bör baseras på samma tidsram. Detta innebär att om du analyserade en viss spelares omsättning för en säsong bör det också jämföras med spelare vars omsättningshastighet är en säsong lång.