O2s

Hur man gör campfires: att bygga en utomhus brand

Läs om att göra en brand för lägereldar och brand gropar och vad man ska använda för att starta det

Det finns en mycket god chans att du har bränt (bildligt eller bokstavligt) av usel campfires i det förflutna. Kanske för att göra bränder är en så gammal och ursprunglig mänsklig strävan, att inte göra en bra man kan vara en ödmjuk upplevelse. Det är inte en bra eld om du måste använda upp flera dagars leveranser av tidningen för att få det började. Du kan oroa sig för att din eld-making oduglighet, tillsammans med den utskjutande panna din, skulle kunna få jämförelser mellan dig och Ron Perlman i den klassiska "Quest for Fire". Mycket värre, kanske du kall. Undvika detta olyckliga öde!

Här är några tips som hjälper dig att göra den perfekta lägerelden.

Hur man gör campfires: att bygga en utomhus brand. Tältkåta eller inte teepee?
Hur man gör campfires: att bygga en utomhus brand. Tältkåta eller inte teepee?

 1. Planera i förväg. Att lära sig att göra en lägereld innebär planering på lämpligt sätt. Detta innebär att föra förnödenheter som gör att du kan bygga din lägereld med största lätthet. Ta det väsentliga: vissa tidningar, tändstickor, loggar och kindling. Om du köper ved i buntar i en lokal butik, kommer det sannolikt att ett par bitar av tändande i bunten redan, men ibland de minsta träbitar i buntar fortfarande grunden stockar. Kontrollera din bunt! Du kan finna det nödvändigt att hugga upp en större logga in tända för att göra din lägereld.
 2. Tältkåta eller inte teepee? I en eldstad i hemmet, kanske du är van att göra en brand med hjälp av teknik som kallas "timmerstuga". En timmerstuga brand är i grunden kubisk form. Du börjar med att lägga ner några tidningar och tända (om du har lite riven rack i din spis, kan papperet gå under medan tända skulle gå på toppen. På två parallella sidor av denna tändande och papper du placerar två stockar parallellt med varandra. sedan lägger du till en andra nivå av timmer, åtskilda och parallellt med varandra men vinkelrätt mot basen loggarna. När man ser rakt ner på strukturen, ser du i grunden en kvadrat med stockar ramar in tändved och papper. Du fortsätter stapling loggar på detta sätt som om du höll på att bygga en stuga för små, mycket olyckliga ödlor eller något. Du kanske frestas att använda samma teknik i en utomhus fire pit, men du bör inte! Varje scout kommer att berätta (och de är rätt om det här) att bättre teknik för en lägereld är "teepee"-stil brand.

  För att göra en lägereld med teepee tekniken, kommer du placera dina stora stockar i en tältkåta form - vertikal och lutande inåt så att deras övre ändar möts i mitten. Slutresultatet är i grunden triangulär och mer vertikalt utbildade, medan timmerstuga var kubiskt.

  • Börja på ungefär samma sätt som med alla andra eld - fastställa tidningen och sedan tända. Sätt bollar av tidningen i centrum av gropen. Omslutande som kommer att vara en liten "teepee" av tändande. Plantera två pinnar av små tändved i marken lodrätt, mittemot varandra med papperet i mitten. Nu luta pinnar i toppen så att deras topp punkter möts och luta sig mot varandra över papperet. Fortsätt att lägga till motsatta pinnar runt centrum papper tills papperet är omgiven av lutande tändved.
  • Runt denna, placera större teepee små stockar.
  • Tänd tidningen först, vilket i sin tur kommer tända tändved, som förhoppningsvis ska tända de omgivande större stockar. Om din tidning inte fånga tända eld, riva av lite mer tidning och stoppa den i centrum igen.

  Läs om att göra en brand för lägereldar och brand gropar och vad man ska använda för att starta det. Hög vind suppleant:. skärmskydd metod.
  Läs om att göra en brand för lägereldar och brand gropar och vad man ska använda för att starta det. Hög vind suppleant:. skärmskydd metod.

  Den teepee brand antänds effektivt och enklare än en timmerstuga, som inte kräver någon basplattform av loggar för sin ventilation. När teepee struktur kollapsar, lägga loggar försiktigt i mitten av branden.

 3. Hög vind suppleant:. Skärmskydd metod om du har en hög vinden på er camping och vill planera din lägerelden så att denna förutsägbara vinden inte hindrar din eld-start, anser mager skjuta istället.
  • Fastställa en knäböj hög med tidningar och tändande och sedan placera en stor logg som vindjacka framför högen.
  • Luta några tändande och små stockar över högen, så att de sträcker sig från sina propping punkt på stor log ända till marken bortom högen.
  • När du tänder din lugg, kommer den stora stocken skydda barnet lågan från vind.

  Det är inte så önskvärt scenario som teepee, eftersom den stora stocken inte kan fånga bra, men kommer att bli lättare att göra i riktigt dåligt vind kommer på dig obarmhärtigt från en riktning.

 4. En lägereld måste andas. När man bygger eld, kom ihåg att elden behöver syre, så se till att du utrymme dina loggar och tändande med luckor som gör syre att komma in i lägerelden. Om du bara stapla loggar ovanpå varandra, riskerar du kväva en brand. Även förladdningar av papper kan kväva en spirande brand.
 5. Gör inte luckor för stor ... Även en lägereld måste andas, det måste också fånga. Speciellt när du först börjar tända din eld, vara säker på att loggar och tändved, men placerade för att ge luft, är tillräckligt nära varandra för att sprida branden sinsemellan.
 6. Håll din ved så torr som möjligt hela tiden fuktig ved kan dämpa din sprit -. Svårt att bränna och rökigare också.
 7. Desperata åtgärder. Om du räknar med fuktig ved eller försöker starta lägerelden i blåsiga förhållanden, kan du överväga att besöka din lokala utomhus butik för att köpa ett paket med brand-starthjälpmedel. Vissa kommer i form av bränsle pinnar eller bitar fnöske. Du kan även hitta brandfarliga pastor som hjälper dåliga förhållanden. Campfire bränsle pinnar eller bitar fnöske fungera både match och tända i viss mån, de brinner längre än matcher och är större. Men du kommer ändå vill ha lite tända se till att du gör en frisk lägereld, och du fortfarande behöver matcher för att tända bränsle pinnar. Pastor kan appliceras direkt på ytor som du vill bränna.
 8. . Öva korrekt lägerelden säkerhet bränns bildligt genom en lägereld är illa nog, inte låta sig brännas bokstavligt.
  • Undvik skämt inte runt med brandfarliga vätskor.
  • Håll din brand väl innesluten i sin fire pit. Se till att det inte finns några grenar, barr eller andra ämnen som införts i regionen för din eld.
  • Håll alltid ett öga på din eld, aldrig lämna den utan tillsyn. Släck din eld innan läggdags.
  • Vara uppmärksam på dina kläder som du brukar elden. Polyester smälter på huden smärtsamt, och lösa kläder kan snabbt fatta eld.
  • Brand-handskar är en värdefull investering.
 9. Praxis. Om du inte gör ett bra lägereld, är det möjligt att du bara ur praktiken. Jag påstår inte att du gör eld hela tiden, men en tillfällig övning i din spis är en bra idé (sparar på värmeräkningen också). Det tar mer än teknisk skicklighet för att göra en vacker, imponerande lägerelden, du måste vara ett med elden, förutse alla curl och slicka av flammor, varje klänge av rök. Vilken väg kommer lågan sönder om du ger det en logg att uppsluka? Din förmåga att förutse denna typ av utfall kommer att avgöra om din eld fräser och Stammers mot planlös, impotent fel eller uppnår den typ av grovhuggna, transfixing hjärtlighet du vill.

Vara "gå till" kille eller tjej för att bygga campfires har sin egen ära. För allt jag vet, du har en familj eller vänner som förlitar sig på din överlevnad färdigheter ute i orörd vildmark. Låt inte dem, deras beundran kommer aldrig att se så bra som det gör i gauzy flimmer av lägerelden ljus. Och dessutom är dessa marshmallows kommer inte att steka sig.