O2s

Hur man gör en aloe vera ansiktsmask


De bästa hud behandlingar är oftast gjorda av naturliga ingredienser som aloe vera. Detta läkemedel växten används i många produkter som gynnar huden och håret. Aloe vera lugnar brinner samt solskadad hud. Du kan göra din egen aloe vera ansiktsmask med dessa enkla recept.

Grundläggande aloe vera ansiktsmask med rosenolja

För detta recept behöver du 3 msk aloe vera juice, 1 msk aloe vera gel och ros eterisk olja, ca 2 droppar bör göra. Den rosenolja, precis som aloe vera, lugnar huden och har läkande egenskaper. Du kan också använda lavendel eterisk olja för denna mask. Dessa ingredienser kan alla köpas från din lokala hälsokostaffär. Du kan också hitta dessa ingredienser på nätet. Bara se till att köpa rena ingredienser, inte syntetiska.

Blanda de tre ingredienser i en skål. Den aloe vera gel bör spridas jämnt. Med hjälp av en bomullstuss, applicera aloe vera ansiktsmask på ansiktet och halsen. Du kan också använda denna blandning på andra delar av kroppen. Låt blandningen kvar på huden i minst 5 minuter. Skölj aloe vera ansiktsmask med varmt vatten. Klappa huden torr med en ren trasa. Applicera din favorit fuktighetskräm på huden efteråt.

Hur man gör en aloe vera ansiktsmask. Grundläggande aloe vera ansiktsmask med rosenolja.
Hur man gör en aloe vera ansiktsmask. Grundläggande aloe vera ansiktsmask med rosenolja.

Aloe vera fet hud ansiktsmask

Om du har fet hud, kan du göra det här aloe vera baserad ansiktsmask. Du behöver äggvitan av ett ägg, ca 2 tsk aloe vera sav och en tesked färsk citronsaft.

Börja med att slå äggvita

Börja med att slå äggvita. Tillsätt långsamt den aloe vera sav och citronsaft till vispad äggvita. Blanda väl. Använda en ansiktsbehandling borste eller en bomullstuss, applicera blandningen på ditt ansikte och hals. Låt det torka. Sätt ett andra lager av masken låt sedan torka igen. Applicera ytterligare ett lager av blandningen och låt den torka ordentligt. Låt masken på i några minuter. Skölj av masken med varmt vatten, sedan klappa ansiktet torrt med en ren trasa. Glöm inte att sätta på ett lager av fuktkräm i ansiktet.

Aloe vera torr hud ansiktsmask

Detta recept använder 2 msk vardera av aloe vera gel och keso, 8 urkärnade dadlar, 1 tsk citronsaft och 2 runda skivor av gurka.

Använd en mixer för att kombinera aloe vera gel

Börja med att slå äggvita. Aloe vera fet hud ansiktsmask.
Börja med att slå äggvita. Aloe vera fet hud ansiktsmask.

Använd en mixer för att kombinera aloe vera gel, keso, urkärnade dadlar och citronsaft. Du bör ha en slät smet när ingredienserna har blivit ordentligt bearbetad. Kyl blandningen i kylskåp. Detta bör ta minst 30 minuter. Applicera ansiktsmask på ansiktet och halsen med hjälp av fingertopparna. Undvik dina ögon. Ligg ner, blunda och placera en skiva gurka på toppen av varje öga. Låt ansiktsmask på i minst 20 minuter. Tvätta av masken växelvis med varmt och kallt vatten. Se till att avsluta med kallt vatten. Med hjälp av en ren trasa, klappa ansiktet och halsen torr innan din favorit fuktighetskräm.


I mer än 3500 år har aloe vera använts för olika ändamål. Många kulturer som greker, romare, egyptier, har kinesiska, japanska och Native européer använde den för sina medicinska egenskaper. Aloe vera har varit känd för att vara ett uppmjukande medel, ett antiseptiskt medel och en anti-inflammatorisk ingrediens. Använda en aloe vera baserad ansiktsmask ger dig stor hud den naturliga vägen. Prova något av recepten ovan och börja din resa mot bättre hud.