O2s

Hur man gör en ansiktsbehandling salt scrub

Ser ditt ansikte trött, matt och livlös

Ser ditt ansikte trött, matt och livlöst? Om den gör det, är det dags att exfoliera din hud i ansiktet. Exfoliering är processen att avlägsna döda hudceller från kroppen så att nya hudceller kan avslöjats. Trots att huden automatiskt kastar bort gamla hudceller efter ca 25 dagar, kan vissa vara envis och klänga på ytan av huden. På grund av detta, måste du manuellt exfoliera huden för att hålla den glödande hälsosamt. Nedan är en ansiktsbehandling salt scrub recept som hjälper dig att göra detta:

  • Förbered ingredienserna och verktyg. Du behöver lite havssalt, en kopp honung, en sked och en liten behållare för att göra en ansiktsbehandling salt scrub. Om du inte har några havssalter hemma, köpa en i en butik i stället ersätta det med koksalt. Regelbundna salter är för hårda för att använda på huden.
  • Blanda ingredienserna. Fyll en liten väg container hälften med honung. Därefter satte en tesked havssalt i honung och rör om. Blandningen ska vara tjock nog att stanna kvar på din hud, men det borde inte vara så tungt att du inte kan sprida den lätt. Du kan testa blandningens konsistens genom att använda baksidan av sked att ösa blandningen. Om blandningen är sliskig och lätt glider av skeden, måste du lägga mer havssalt i blandningen. Håller på att lägga en tesked havssalt i blandningen tills du får rätt konsistens.
  • Saltpeeling alternativa recept. Bortsett från receptet ovan, kan du också göra en ansiktsbehandling salt scrub med havssalt, olja och några droppar av eteriska oljor. För olja, kan du välja att använda olivolja, kokos, mandel eller jojobaolja, som alla är kända för att mata huden. Om du har fet hud, men försök att använda jojobaolja först innan de andra oljor som liknar den naturliga oljan i huden. För eterisk olja, under tiden kan du använda vilken olja som du vill ha. För att göra ansiktet salt scrub från dessa ingredienser, häll en kopp olja och en kopp havssalt i en liten behållare. Rör om blandningen ordentligt och lägg några droppar eterisk olja. Jämfört med de andra salt scrub recept, är detta salt scrub rinnande så tillämpa det i små mängder.


För att se till att du får alla orenheter från din hud

Hur man gör en ansiktsbehandling salt scrub. Förbered ingredienserna och verktyg.
Hur man gör en ansiktsbehandling salt scrub. Förbered ingredienserna och verktyg.

För att se till att du får alla orenheter från din hud, ånga ansiktet först i ca 10 minuter, innan du applicerar salt scrub. Fyll en skål med varmt vatten och sätta ditt ansikte över det att fånga ånga. Du kan också doppa en handduk i varmt vatten, vrider ur den och lägga den på ditt ansikte. Värme kommer att öppna upp porerna, vilket gör det lätt för scrub för att avlägsna svarta huvuden och vita huvuden. Efter ångande, kan du skrubba nu ditt ansikte. Lägg lite salt scrub i handflatan. Använd din långfingret, ringfingret och lillfingret, massera försiktigt skrubba i ansiktet från hakan går upp mot hårfästet. Med hjälp av dessa tre fingrar så att du inte av misstag sätta för mycket press på ditt ansikte medan skrubbning. Massera ditt ansikte i en cirkulär rörelse för att stimulera blodet att flöda in i ditt ansikte.