O2s

Hur man gör en överlevnadskniv

NUFÖRTIDEN

I dessa tider, att kunna göra en överlevnadskniv är en udda färdighet att ha i bästa fall. Om du verkligen lever i vildmarken och behöver jaga för att överleva, är en överlevnadskniv inte något den moderna människan behöver-mycket mindre kunskap om hur man gör en. Men det betyder inte att det är klokt att avfärda att veta, även om det är något så till synes märkligt som att lära sig att göra en överlevnadskniv. Även om detta är den nya åldern, ska du aldrig underskatta livets kuslig förmåga att förändra världen omkring dig. Du kan njuta av en underbar kryssning vid ett tillfälle, och nästa kan du hitta dig själv med överlevande från ett skeppsbrott, på en ö kryllar fara och isolering. För att vara uppriktig här är en högst osannolik situation, men det finns fortfarande en chans att det händer, och det är bara klokt att vara förberedd.

Den här artikeln handlar om skapandet av en överlevnadskniv från material som finns i naturen. Du kan alltid köpa en högkvalitativ överlevnadskniv på din egen från en järnaffär eller din lokala varor jakt butik, men återigen det kan vara off chans att du kan tappa bort kniven och inte har den på dig när du mest behöver det. Överlevnad knivar kallas så för det ändamålet, för att hjälpa dig att överleva-vilket är anledningen till att lära sig att göra det i det vilda är en värdefull färdighet för alla, även de som tillbringar sina liv arbetar på kontoret. I den här artikeln hittar du några steg för att göra en överlevnadskniv, de huvudsakliga skillnaderna är platserna. Detta skulle inte vara mycket användbart om du bara kunde hitta material på ett ställe trots allt. Så om du är intresserad, fortsätta läsa:

  • Gör en överlevnadskniv samtidigt fast i en öken. Naturligtvis är detta lättare sagt än gjort, men det är mycket möjligt. Helt enkelt hitta dig själv en stor sten (om storleken på din knytnäve), företrädesvis formas redan lite som en kniv, och en annan, mindre sten (men ändå tillräckligt tung). Allt du behöver göra är att krossa mindre sten mot kanten av större sten, tills ena sidan är riktigt vass. Det kan verka enkelt, men det kan vara en lång process.
  • Gör en överlevnadskniv medan fastnat i skogen. Om detta är en bambu skog, då ditt jobb kommer att bli mycket lättare. Skaffa dig en stjälk och dela upp den i bitar. Sedan ta den skarpaste och största bit och skärpa den ytterligare genom att gnida den mot en sten. Om du inte är i en bambu skog, då du kommer att behöva bryta en gren från ett träd, och mode en kniv från det (igen, med hjälp av en sten för att slipa det).
  • Gör en överlevnadskniv medan fastnat på en ö.. Detta gäller med skogen också, men du kan också söka efter en stor, hård skal eller kanske en conch. När du har hittat en, kan du krossa igen den i bitar, och knivar mode ur största biten.


Hur man gör en överlevnadskniv. Gör en överlevnadskniv samtidigt fast i en öken.
Hur man gör en överlevnadskniv. Gör en överlevnadskniv samtidigt fast i en öken.

Till en början, kan denna typ av färdighet verkar som om det inte skulle vara bra, men det kan vara den enda skillnaden mellan liv och död i vissa situationer, så det är alltid bättre att vara säker än ledsen.