O2s

Hur man gör gryta bönor hål

Du behöver inte komplicerade måltider om du är ute camping

Du behöver inte komplicerade måltider om du är ute camping. Allt du behöver är något som kan tidvattnet dig över en annan dag. Men även om det är fallet, bör din måltid ändå vara ordentligt förberedd och bör smaka bra. När allt är du inte i ett läger för att beröva din aptit. Det är där bönor hål gryta kommer i bild. Denna typ av gryta är lätt att förbereda och härligt aptitretande. Här är hur du kan göra gryta bönor hål.

Hur man gör gryta bönor hål. Samla alla dina ingredienser.
Hur man gör gryta bönor hål. Samla alla dina ingredienser.

  • Gräv en böna hål. Hålet ska vara tre-meter djupa och minst 1-2 meter bredare än din kruka. Sätt stenar runt kanterna av hålet. Sedan börja sätta lövträ i hålet. Gör en brand. Det kommer att ta cirka tre timmar för att uppnå en matlagning temperatur, så medan du väntar på att förbereda dina ingredienser.
  • Samla alla dina ingredienser. Du måste ha två pounds av bönor, rökt en skinka, två skivor lök, två hackade morötter, ¼ kopp mörkt brunt socker, ½ kopp ketchup, tre matskedar varm sås, tre matskedar torr senap, två koppar melass, två matskedar svartpeppar och två teskedar kosher salt.
  • Starta tillagningen. Lägg alla bönor i potten med vatten. Sedan koka bönorna med en brännare. Eller om du inte har en brännare med dig, kan du göra en annan eld för detta. När bönorna redan kokas, lägga till alla övriga ingredienser i potten. Sätt lite mer vatten.
  • Laga mat i bönor hålet. Så snart böna hålet branden är redo för matlagning, kan du börja överföra potten till bönor hålet. Men först, täck grytan och se till att linda locket med aluminiumfolie för att hålla aska från att flygas in i potten. Nästa, spade ut några kol från hålet. Sedan satte krukan i bönor hålet. Kolen du har tagit ut ska nu placeras runt och på omslaget till potten. Sedan få lite smuts för att täcka hålet. Stampa smutsen på plats.
  • Vänta på bönor hål gryta att laga mat. Det kommer i allmänhet att 6-8 timmar att laga grytan bönor hålet. I väntan på grytan kan du göra alla dina camping aktiviteter. Bäst om du förbereder gryta vid midnatt, så det kommer att vara redo följande dag för lunch. Eller förbereda grytan på morgonen, och ha det för middag.
  • Gräv ut potten. Efter 6-8 timmar, kontrollera om grytan är klar. Om det redan är, ta bort smuts och kol från potten. Och med en tjock duk eller ett par handskar, ta bort kastrullen från böna hålet. Servera grytan och njuta av det med andra campare.


Detta recept kan ge runt 30 portioner

Detta recept kan ge runt 30 portioner. Det är bäst att förbereda gryta bönor hålet under en stor camping händelse. Se till dock att använda en mycket stor pott för detta.