O2s

Hur man gör halm sombreros

Ordet "sombrero" härstammar från Mexiko och från det spanska ordet dystra som betyder skugga. Sombrero översatt på engelska connotes någon typ av mössa med kant eller kant. Sombreros beskrivs ha en hög spetsig topp med en ännu bredare brätte, den har en sträng för att hålla hatten på plats och det bokstavligen nyanser hela huvudet inklusive bärarens hals ner till axlarna. Vanligtvis små jordbrukare, hyresgäster, och arbetare i Mexiko bär halm sombreros. De mer välbeställda människor bär filt-tillverkade sombreros. Denna typ av sombreros består av packad tyg av animaliskt ull eller päls.

Denna artikel kommer att ta itu med hur man gör egna halm sombreros som de vanligtvis används i många olika tillfällen som maskerader, festivaler eller fester, eller även om du bara behöver ett skydd mot solens värme. Om du vill göra din egen halm sombrero, det är ganska enkelt. Här är hur.

  • Förbered de saker du behöver. Du behöver ett måttband, fin kvalitet halm, stift, nålar, sträng, vatten för blötläggning din halm, och tejp.
  • Köp en fin kvalitet halm. Första du behöver göra är att välja halmen som ska användas. Generellt är råg halm bäst att använda för sina tuffa och robusta funktioner.
  • Sänk din halm i vatten. Detta steg är nödvändigt för att erhålla fluiditet när du börjar göra din halmhatt. Blötlägg över natten eller så kan du bara hälla hett vatten över den för att fästa processen. När detta är gjort, lägger sugrör platt på ett företag eller fast yta och sätta tejp på kanterna så att de låses samman.
  • Börja fläta Få första horisontella eller nivå sträng halm,. Böja, korsa den på toppen av de två andra strån och under de sista två strån. Få nästa upprätt halm, böja den igen och korsa den på toppen av de två vertikala eller upprätt strån sedan gå under de två vinkelräta sugrör. Nästa, håll 2. Horisontell eller nivå halm, interlace det på dina andra två nivå sugrör. Greppa tag i din 2: a vertikal halm, och förena den med de andra 2 strån bredvid den och gå under igen de två upprättstående strån. Bara hålla på så här tills du har interlaced alla strån tillsammans.

    Obs: Om strån går torra bara dra dem igen i vatten och du är bra att gå.

  • Säkra dina flätor. När du har nått lämplig längd, sätta en tejp eller ännu bättre, sy upp kanterna. Få din nål och dragsko och börja dra mjukt men tätt tills kanterna curl om men med en liten ögla i mitten. Du kan använda din järn och tryck flätan torka upp det. Fortsätt sy för att säkert låsa öppningen änden och trä med din nål och snöre tills den är lindad utåt och om.
  • Passar det till en tee. Fortsätt göra föregående steg säkerställer att toppen skjuts platt. Nu för att se om det passar ditt huvud, få en hård bit papper eller kartong, klippa det för att göra en form av en kant eller gräns. Prova på att se till att den passar. När flätan har inringade till ca 6 rundor, få den andra strängen och placera den på basen gränsen till din krona. Rita flätan upp lämpligen montering hålet i kartong kanten. Tryck på den tills den har torkat upp och sedan ta ut kartongen kanten.
  • Efterbehandling upp. Fortsätt att göra föregående steg tills gränsen till hatten formar rätt i form. Den främre bör vara lite bredare än den bakre. När du nått sista twist, slutet stygn ordentligt. För att avsluta hatten, stygn flätan under externa gränsen. Du kan lägga till band eller pärlor eller andra dekorativa material som du önskar.


Hur man gör halm sombreros. Förbered de saker du behöver.
Hur man gör halm sombreros. Förbered de saker du behöver.

Nu har du din alldeles egna jaget gjort halmhatt! Visa upp din egen unika design och sticka ut bland resten.