O2s

Hur man gör jeans ser vintage

Vintage jeans är på modet på modet dessa dagar

Vintage jeans är på modet på modet dessa dagar. Jeans med ett gammaldags utseende kan hämta hundratals dollar, men du kan skapa dina egna vintage jeans utan att behöva år eller hundratals dollar. Här är hur du kan göra dina jeans ser äldre använder material som finns i ditt eget hem, och din egen par jeans.

Förbered jeans

Hur man gör jeans ser vintage. Förbered jeans.
Hur man gör jeans ser vintage. Förbered jeans.

Förbered jeans. Välj ett par jeans som passar dig väl. Tänk på att lägga till vintage look inte radikalt kommer att förändra storleken på jeansen. När du har valt dina jeans, är nästa steg att tvätta den.

Cutting

Kapning. Grunderna som du kan göra för att återskapa en gammal och vintage look är att använda en sax för att skapa sekatörer på jeansen. Sekatören kan vara på knäet området, vilket är en av de mest allvarligt skadade delar av jeansen. Du kan också skapa små hack på baksidan av byxben, nära i hälarna på fötterna. Dessa kommer också att se ut som de normala resultat av slitage, eftersom långa jeans är vanligtvis bärs bort av hälarna på skorna. Se till att du startar den nicks på ett litet område av jeansen, gradvis utvidga snittet som behövs. Istället för att skapa en stor tår, kan du även skapa en serie små snitt på jeansen.

Sandpapper. Nästa, använd sandpapper för att borsta bort ytan av jeansen. Det kommer att skapa stenen bleka utseende som vissa jean etiketter använda på sina produkter. Den sandpapper kan också användas på sömmarna av jeans för att lossa fibrerna och skapar en trasig utseende. Du kan använda sandpapper med en kornstorlek 400 eller 600 hundra. När fibrerna har lossnat, placera jeansen i en tvättmaskin med Oxy Clean eller Mule Team Borax. Dessa kommer att slitas ut tyget och skapa en mer sliten look.

ÖMMANDE

Vintage jeans är på modet på modet dessa dagar. Kapning.
Vintage jeans är på modet på modet dessa dagar. Kapning.

Beklämmande. De nödställda frays som vintage jeans har kan återskapas med hjälp av en rakning blad. Ta bladet och använda den för att skrapa ut fibrerna från jeansen. Se till att du tar hand när du använder kniven. Bladet bör också placeras i ett vertikalt läge, och flyttas fram och tillbaka i ett horisontellt läge. Detta kommer att avsevärt försvaga fibrerna tills de inre skikten exponeras. Tårarna och nedskärningar som du har gjort med hjälp av en sax bör också vara bekymrad för att skapa en mer naturlig look.

Fading

Fading. För blekning, är den bästa tekniken för att undvika blekmedel och helt enkelt använda solen. Tvätta jeansen med tvättmedel och hänga utanför på solen. Ändra placeringen av jeans och se till att alla sidor exponeras lika för solen. Se till att han klipp inte är placerade i endast en del av jeans, eftersom detta kommer stret6ch ut jeansen. I ett par dagar eller veckor, kommer jeansen börjar blekna.

Istället för att köpa en vintage jean, kan du skapa din egen. Förutom att man sparar upp på pengar, kan du vara säker på att dina vintage jeans inte kommer att se ut någon annans par.