O2s

Hur man gör linsrengöring

Jag har använt graderade glasögon ända sedan jag var tonåring för att korrigera min synskadade, ett tillstånd som jag ärvt från mina föräldrar och från att läsa för mycket. Att inte ha råd med en behandling laser öga kostar hundratals dollar för att få tillbaka mina ögon till dess 20/20 vision, har jag varit ständigt bär glasögon för att kunna se på långt håll samt att läsa även de små utskrifter. Bär glasögon hela tiden, skapar dock problem för mig att behöva rengöra mina glasögonglas många gånger under dagen på grund av deras ständiga exponering för damm och andra föroreningar. Kommersiella eller märkesvaror glasögon städare är ganska dyrt. Men jag fick reda på att glasögon städare faktiskt innehåller grundläggande ingredienser som lätt kan hittas i din nödsituation kit eller ens i ditt kök. Och så jag tillgrep göra min egen hemmagjorda linsrengöring. Här är hur du kan göra det också.

  • Du behöver följande: små plast eller glasbehållare med spraymunstycke eller dropper, tvättsprit, diskmedel, och kranvatten.
  • P repare behållarna. Rengör behållaren noggrant genom att tvätta den i varmt tvålvatten. Skölj väl och torka helt innan du använder.
  • Blanda ingredienserna. Fyll din plast eller glas ¾ fulla med vanlig tvättsprit och ¼ kranvatten. Blanda två droppar diskmedel i blandningen av vatten och alkohol. Sätt tillbaka locket eller spruta, och sedan skaka behållaren försiktigt utan att producera några bubblor. Du har nu en hemmagjord linsrengöring!
  • Använd blandningen för att rengöra dina glasögon. Du kan nu använda din linsrengöring antingen genom att spraya rengöringsmedel lätt eller placera några droppar på varje sida av båda linserna och sedan försiktigt torka av blandningen med en mjuk luddfri bomull eller mikrofiberduk , gnugga i cirkulära rörelser tills lösningen torkar upp och blir glasen klara igen.
  • Förhindra repor på dina glasögonglas. Rengöring dina glasögon, har dock sin baksida. Och det är, rengöra dina glasögon utan att repa dem, som de säger är det enda som svårare än att hitta dina glasögon uppe på toppen av din panna. Det är därför viktigt att veta att alla hårda eller grova material som du använder på dina glasögon kan orsaka djupa repor som redan kan vara svåra att radera. Att veta vilken typ av objektiv du har på dina glasögon innan du rengör dem är också viktigt för att förebygga repor.
  • En försiktighet. Det finns flera typer av linser som tillverkarna använder för att göra glasögon. Det finns enkla plast eller Trivex linser samt polykarbonat eller glas linser. Det finns också olika typer av belagda eller tonade linser. Alla dessa linser kan behöva olika typer av glasögon städare andra än vad du just har lärt sig att göra. Så kontakta din optiker om du råkar ha specialitet linser för dina glasögon.


Hur man gör linsrengöring. Du behöver följande.
Hur man gör linsrengöring. Du behöver följande.

Ibland behöver vi inte leta länge när det gäller att spara lite pengar för varje dag, vanlig kostnad. Allt vi behöver göra är att titta på vad vi ser genom den smutsiga linsen av våra glasögon.