O2s

Hur man gör sittdynor för en häst släpvagn

Upprätthålla renlighet i din häst släpvagn och hästar så att dina värdefulla djur kan resa bekvämt. Du behöver också byta ut sittdynornas din häst släpvagn för att ge hästarna den bästa behandlingen under resa så att de inte kommer att få sjuka och skador kan förebyggas. Du kan köpa sittdynor, men de kostar mycket pengar så det är klokt att göra en. Materialen är prisvärda och du behöver bara rudimentära sömnad färdigheter för att göra det gjort. Nedan finns steg och guider om hur man gör sittdynor för en häst släpvagn.

Hur man gör sittdynor för en häst släpvagn. Vad du behöver göra sittdynor för en häst släpvagn.
Hur man gör sittdynor för en häst släpvagn. Vad du behöver göra sittdynor för en häst släpvagn.

  • Vad du behöver göra sittdynor för en häst släpvagn. Du behöver en symaskin, måttband, tråd, nålar, tunga synål, Naugahyde tyg, sax, skum och gummi.
  • Mät den nuvarande sittdyna för din häst släpvagn. Mäta dess längd och bredd. Inkludera skummet tjocklek under mätningen. Kontrollera skummet och få den omedelbart ersätta om det är känslig redan. Få det bästa skumkvalitet för att ersätta.
  • Bestäm tyget som du behöver. Du måste ha en extra längd eller två för att se till att du får tillräckligt med tyg om du gjorde misstag. Tillsätt några inches till alla sidor bidrag och söm dimension. Liksom, om mått på sittdynan är 48-inches lång, och 30-inches bred och djup varje sida är 4-inches, då tyget mätaren måste vara 54-inches lång och 36-inches bred. Den 4-inches djup anses och ingår till mätningarna genom att dela bredden och längden lika.
  • Köpa ny skumgummi och tyg. En Naugahyde tyg är bäst för en häst släpvagn sittdyna eftersom det är vattenavvisande. Tyget kan vara något dyrt, men det kan spara pengar eftersom det kan ha en lång livslängd. Det är också lättare att rengöra, därför är det lämpligt att använda på hästtransporter.
  • Skär skumgummi och tyg enligt din mätning. Använd en sittdyna för varje byte och använder två tygstyckena att linda sidorna av din nya kudde. Låt lite utrymme för sömsmånen.
  • Vrid de två tygstyckena. Deras insidor måste möta varandra. Nåla insidan tillsammans. Sy de tre sömmar tillsammans. Sätt skummet i den öppna sömmen. Släck sidan av tyget. Sätt skummet inuti sedan in tyget på den öppna sömmen. Vik sista sömmen och vänd ut dess insida för att bilda en ren kant. Fästa dem samman. Sy den sista sömmen över oavslutade sidan.
  • Hyr en sittdyna skräddare eller be någon om hjälp. Hire en om du tvivlar på din sömnad färdigheter. Det kommer att kosta dig pengar men du kommer ändå spara lite pengar från att köpa en ny kudde. Se till att du anlita en expert.


Dubbelkolla din nya sittdyna innan du låter hästarna i

Dubbelkolla din nya sittdyna innan du låter hästarna i. Se till att hästarna kommer att uppleva mindre stress och de kommer att ha en mjuk gång, särskilt om hästarna kommer in en racing tävling. Omedelbart kontrollera tillståndet av hästarna efter att du har nått din destination.