O2s

Hur man gör vispad glycerin tvålar

Vispad glycerin tvålar är specialvaror vanligtvis köps i skönhetssalonger. Dessa glycerin tvålar är populärt inte bara på grund av sin renande och lugnande egenskaper, men också på grund av den glans och glitter att tvålen naturligt erbjuder. Eftersom dessa är specialitet tvålar, dessa är ofta mycket dyra. Här är hur du kan göra din egen.

  1. Heat Mät följande ingredienser för vispad glycerin tvålar -. Sex uns av kokosolja, fyra uns av palmolja, och 4,6 dl olivolja. Kombinera alla dessa ingredienser tillsammans och placera i en lerkruka lagt fram de hårda komponenterna i oljorna grundligt har smält samman. När kombinationen har helt smält, kan du stänga av lerkruka potten off. Den lerkruka potten ska användas, eftersom du behöver långsam och kontinuerlig värme samtidigt skapar tvålen.
  2. Cook. Härnäst kommer du att behöva lägga ett uns av flytande glycerin till en separat badkar, samt tjugo uns av destillerat dricksvatten. När dessa är i badkaret, bär dina skyddsglasögon och handskar, och försiktigt placera kaliumklorid och lut. Tänk på att det lut och kaliumklorid är mycket starka kemikalier som kan skada huden om du kommer i kontakt med dessa kemikalier. Som sådan bör du alltid ta försiktighetsåtgärder vid användning av dessa kemikalier. Blanda tillsammans. Du kommer att märka att vattnet med lut kommer att få varm. När vattnet är upp till 140 grader Fahrenheit, placera lösningen tillsammans med oljeblandning i lerkruka potten.
  3. Blanda. Härnäst kommer du att behöva piska eller blanda lut och olja blandning med stick mixer. Målet är att få eth tvål att spåra. Du vet att tvålen är klar och har äntligen spårats om en droppe smet inte kommer omedelbart kombinera med resten av ingredienserna. Kom dock ihåg att det stavmixer du använder kan överhettas speciellt när man blandar den tjocka lösningen för vispad glycerin tvål. För att säkerställa att stavmixer inte bryts ner, låt det vila efter varje två eller tre minuters användning.
  4. Smält. När blandningen har spårats, är nästa steg att laga mat och smälta kombinationen. Måste du justera lerkruka potten till den högsta inställningen, och låta tvålen att laga mat för upp till två timmar. Slutprodukten bör vara något som liknar vaselin. Om du gör större satser, måste du öka tillagningstiden, och om du skapar mindre partier, kan du justera tillagningstiden till ca en timme eller så.
  5. Blanda igen. Slutligen tar minst en halv uns av stearinsyra. Placera detta i en mikrovågsugn skål och mikrovågsugn tills syran har smält. Efteråt, kombinera den med ett halvt uns av glycerin och kombineras med tvålen smeten. Smeten bör tillåtas att bestämma en hel dag.
  6. Låt åldern. När grundinställningen perioden är klar, kan du placera tvålen blandningen i formar och låt den åldern för ungefär en månad. Denna väntetid kommer inte bara härda tvål, men kommer att se till att lut och pottaska helt har inaktiverats.

Hur man gör vispad glycerin tvålar. Blanda.
Hur man gör vispad glycerin tvålar. Blanda.

När du har vispad glycerin tvålar, kan du linda dessa i vax papper, fäster band, och ge bort i present. Eller så kan du använda dem för ditt eget badrum för en lyxig och uppfriskande dusch.