O2s

Hur man kan bli av huvudlöss och gnetter

Om ditt barn har angripna av löss och gnetter

Om ditt barn har angripna av löss och gnetter, är det mer troligt att hela hus håll är bunden att få en också. Huvudlöss och gnetter bita hårbotten och suger blod i huvudet. Löss är relativt lätta att upptäcka än gnetter. Löss är några millimeter i längd och är lätta brunaktig färg. De kan överleva i håret i 30 dagar. De kan inte leva ifrån en hår i mer än 24 timmar. Men innan de förgås, lägger de ägg till så mycket en 100. Detta är anledningen till löss kan stanna i huvudet för en lång tid om de lämnas obehandlade. Lus ägg kallas gnetter. Nits är gråaktiga till färgen. De är fast förbunden med delar av ditt hår för att hålla dem varma innan de kläcks. Deras skal kvar efter lus ägg kläcks i håret.

Huvudlöss och gnetter överförs via head to head kontakt

Hur man kan bli av huvudlöss och gnetter. Först använder det konventionella sättet att ta bort huvudlöss och gnetter.
Hur man kan bli av huvudlöss och gnetter. Först använder det konventionella sättet att ta bort huvudlöss och gnetter.

Huvudlöss och gnetter överförs via head to head kontakt. Det är en missuppfattning att du kommer att få dem genom kuddar och handdukar. De kommer inte att överleva i dem. Löss överleva genom värmen i huvudet. De dör om de utsätts för en relativt kall miljö. Dina barn är det enklaste offer för löss och gnetter. Barn, i synnerhet flickor tenderar att stå nära varandra. Viskade genom varandra öron kan vara den största möjligheten för löss att gå från en hår till en annan. Löss kan inte hoppa eller flyga.
Om ditt barn visar tecken på angrepp är det viktigt att behandla hårbotten tidigast möjliga tid. Ett barn skulle skrapa hans / hennes grund klåda orsakad av löss biter i hårbotten. Han / hon skulle nästan alltid klia hans / hennes huvud medan du sover.
Hur får man bli av med dem?

  1. Först använder det konventionella sättet att ta bort huvudlöss och gnetter. Nit kammar finns i ditt lokala apotek. Nit kammar har mycket fina tänder, som gör det lätt att fånga små löss och gnetter i ditt barns huvud. Om ditt barn har tjockt eller lockigt hår, bör du schampo och tillämpa balsam först. Det är lämpligt att kamma håret medan det är vått. Detta kommer att göra håret hala så, så löss och gnetter enkelt fäster tanden i nit kam. Du kan också gå igenom barnets hår genom att bena håret noggrant för att ta bort klibbiga nits som kan ytterligare ditt barns angrepp. Gör dessa regelbundet för att säkerställa att äggen inte kläcks i barnets huvud.
  2. Om denna process inte utrota problemet, kan du konsultera en apotekare om det bästa sättet att bli av med löss och gnetter. De har troligen lärt sig om det bästa sättet att ta bort dem genom försäljning samt samtal med andra klienter. Schampo och aktuella lösningar är lätt tillgängliga i ditt lokala apotek. Däremot garanterar dessa metoder inte utrotning av löss och gnetter. De flesta över disk kemiska behandlingar innehåller bekämpningsmedel, som kan förvärra ditt barns tillstånd om den tillämpas felaktigt. Det är viktigt att läsa instruktionerna noga och fråga din barnläkare om det är säkert att använda dem för ditt barn. Frekvent användning kan bränna hårbotten och eventuellt skada ditt barns hälsa.
  3. Växtbaserade oljor som ricinolja, tea tree, lavendel eukalyptus, pepparmynta och rosmarin sägs hjälpa skölj löss borta. Många mammor rekommenderar daglig tillämpning av dessa oljor, som tillsammans med den nit kamning metoden kommer att bli av ditt barns angrepp.

Det är mycket troligt att ditt barn kommer att få löss och gnetter

Det är mycket troligt att ditt barn kommer att få löss och gnetter. I Storbritannien är 1 av 10 barn sägs vara infekterade med dessa mänskliga parasiter. Det är inte sant att huvudlöss och gnetter påverkar bara smutsigt hår. De kan gå över huvudet trots korrekt grooming. Noggrann orientering och utbildning bland dina barn skulle vara den bästa förebyggande metoden för att göra sig av med huvudlöss och gnetter.