O2s

Hur man kan eliminera vattkoppor ärrbildning

Vattkoppor är nu en lätt botas virusinfektion

Vattkoppor är nu en lätt botas virusinfektion. Men det som är irriterande om det är de resulterande ärr. Några av oss har hud som läker bättre än andra, och ärren kan så småningom blekna. Men för de ihållande och kära, kan vissa behandling måste användas för att eliminera vattkoppor ärr.

Hur man kan eliminera vattkoppor ärrbildning. Tänk klinisk behandling.
Hur man kan eliminera vattkoppor ärrbildning. Tänk klinisk behandling.

1. Tänk klinisk behandling. Beroende på hur känslig huden, kan vattkoppor ärr vara allvarliga. Det är, de är mycket synliga och kan även urkärnade. I en sådan situation skulle gå för klinisk behandling vara den bästa metoden. Det finns två typer av förfaranden som kan eventuellt göras, invasiv och icke-invasiv. Den första kommer bara innebära ytan av huden. Den andra kommer att kräva operation. I båda fallen bör samråd ske med en läkare innan någon behandling påbörjas. Det rekommenderas att du söker råd och behandling från en hudläkare.

a) Icke-invasiv. Microdermabrasion är en process jämnt peeling eller borsta bort det yttre lagret av gamla och döda hudceller så att skiktet av nya hudceller undertill kan ytan. Ett verktyg med slipande partiklar, såsom zinkoxid eller aluminiumkristaller oxid körs över ytan av huden. Förfarandet är inte smärtsam och kommer inte att kräva bedövning. Det är effektivt mot ärr som är minst allvarliga. Å andra sidan, är Photorejuvenation en kosmetisk procedur som involverar stimulera huden för att skapa nya celler. Detta görs genom att sända ut intensivt pulserande ljus eller laser på olika områden av din hud. De lasrar lindade faktiskt din hud, men endast lätt nog så att det naturligtvis reagerar genom att producera nya hudceller. Denna process bedöms vara effektiva mot gamla och milt allvarliga ärr.

b) Invasiv. När vattkoppor ärr är gamla

b) Invasiv. När vattkoppor ärr är gamla, stora och urkärnade, då kirurgi kan vara det enda valet. Förfarandet kallas excision och det innebär fysiskt avlägsna ärret. Men läkaren kommer också att avsevärt beakta platsen för ärr. Ibland förfarandet inte kan övervägas om det är en stor artär, organ eller nerver i närheten.
2. Försök huskurer. Huskurer är mer effektiva om de vattkoppor ärr är ljusa. De arbetar också bättre när den tillämpas direkt efter att sjukdomen har just passerat. De flesta av de rättsmedel är aktuella tillämpningar. Sandelträ olja eller vitamin E olja bör tillämpas när ärren börja visa förrän ärr blekna. Saften från en nyklippt citron sägs också vara effektiva. Det appliceras direkt på ärret områdena för att avlägsna torr hud. Rå vitlök, som anses antibakteriell, är ett annat effektivt rättsmedel. Det kan lätt gnidas på ärren en gång om dagen.


Dessa två metoder för behandling av vattkoppor ärr bör stödjas med en riktig kost. Den näringsämne du behöver mer av är vitamin K därför att den spelar en viktig roll i blodets koagulering process och därmed stöd i healing. Gröna bladgrönsaker är de bästa källorna för detta vitamin.