O2s

Hur man klär sig för forsränning

Forsränning är bland de få extrema sporter du kan göra hela säsongen

Forsränning är bland de få extrema sporter du kan göra hela säsongen. Att vara en extrem sport, räknar med att forsränning inte bara kommer att utmana din styrka, men kommer också att utmana den praktiska din mode. Dressing ordentligt för forsränning kommer inte bara få dig att se bra, men ännu viktigare, kommer det hjälpa dig att känna dig bekväm och trygg.

Hur man klär sig för forsränning. Klänning lämpligt för säsongen.
Hur man klär sig för forsränning. Klänning lämpligt för säsongen.

Här är några tips som du bör följa när du klär dig för forsränning:

  • Layered kläder. Någon extrem sport kräver att du har ett lager av kläder. För forsränning, bör du starta detta skikt med en baddräkt, då kan du ha kläder på som är lämpliga för säsongen som lätta kläder under sommaren eller sweatshirts under vintern. Starta ditt lager med en baddräkt hjälper kroppen känns varmare även efter doppning i floden, särskilt i varma sommaren.
  • Klänning lämpligt för säsongen. Bära lämpligt för säsongen kommer att hålla din kroppstemperatur på rätt nivå för forsränning. Det är perfekt att bära lätta kläder som bomull skjortor och byxor under sommaren eller våren. Samtidigt, tröjor eller något som är varmare är idealiska för vintern och hösten.
  • Håll torra kläder. Du kan inte alltid förvänta sig att solen kommer att hålla dina kläder varma hela dagen. I forsränning, kan du alltid läggas i blöt i våta kläder. Bättre ha ett set eller två av kläder för dina viloperioder. Förvara dessa i plast och se till att vatten inte kan blöta kläder. På så sätt är du säker på att du har varma kläder för natten.
  • Glöm inte ditt huvud. Solglasögon och hattar kan skydda huvudet från extrem värme från solen under sommaren eller extrem kyla under vintermånaderna. Bär en hatt som är perfekt för säsongen. Det bör vara bekväm för att bära och skydda dig från solen. Se till att det inte kommer att blåsas bort av vinden. En chin-fastspänd hatt kommer vara bäst för detta. Solglasögon bör hålla ögonen skyddas mot skadliga strålar från solen. Liksom hatten, bör din par solglasögon också fästas med band.
  • Våtdräkt för vintern. Vintermånaderna kommer att bli svårare för forsränning. Iklädd en våtdräkt för vintern kommer att hålla dig säker och varm medan du njuter av utmaningen. Om du inte har råd att köpa idag, bättre hyra en från expeditionen outfitters.
  • Förbered ett regnställ. Vädret är alltid oförutsägbara. Du kan inte styra det, men du kan vara redo för allt, som regn på en varm sommar månad. Lägga till ett regnställ i din ryggsäck kommer inte att bli en massa krångel, ändå. Gummerade byxor och jackor kan både vara användbart när det regnar.
  • Hur är det med fötterna? Fastspänt sandaler eller ett par tennisskor som är okej för att bli blöt som fungerar bäst för forsränning. Ta promenadskor också speciellt om du måste vandra under expeditionen.
  • Ta med en sarong. Detta ark av tyg kan vara så enkelt men kan vara användbart. Du kan använda den för att hålla dig varm eller kall.

Ingen kan förutsäga vad som kommer att hända på din river rafting

Ingen kan förutsäga vad som kommer att hända på din river rafting. Men förbereds hjälper dig överleva osäkerheter. Förbereda bekväma, säkra, och ändå snygga kläder kommer att vara ett bra sätt att förbereda sig för något under din river rafting äventyr.