O2s

Hur man köper en bra tennis racket för nybörjare

Tennis är en utmanande sport att lära sig

Tennis är en utmanande sport att lära sig. Om du är nybörjare och lära sig linor och tekniker fullända din backhand, måste du ha rätt utrustning. Du behöver inte spendera en massa pengar på en premie racket, speciellt om din nivå är inte riktigt där ännu, men det finns några saker du behöver tänka på när man köper en racket.

Här är vad du behöver veta för att köpa en bra tennis racket för en nybörjare.

Hur man köper en bra tennis racket för nybörjare. Bestäm vem som kommer att använda racket.
Hur man köper en bra tennis racket för nybörjare. Bestäm vem som kommer att använda racket.

  • Bestäm vem som kommer att använda racket. Om ett barn kommer att använda den, måste du köpa en junior racket. Storleken kommer att vara annorlunda från en vuxen racket. Junior racketar är bara ca 27 inches lång, medan en vuxen racket kommer att vara cirka 27 till 28 inches. Om handtaget är för lång, kommer det att vara obekvämt att använda. Bortsett från detta, som en nybörjare, kanske du inte har kapacitet att generera kraft eller kraft som behövs för att hantera en rackethuvudet ljus. Mer avancerade spelare använder tyngre racketar, medan nybörjare brukar gå för något mer lätt.
  • Ange hur mycket du är villig att spendera. En grundläggande nybörjare racket kommer du tillbaka cirka 25€. Om du är villig att spendera mer, kan märkesvaror racketar sälja för så mycket som 150€. Om du är nybörjare, kanske du inte vill spendera så mycket pengar på en racket. När du blir bättre och bli mer delaktiga i sporten, kan du välja att uppgradera till en bättre racket vägen.
  • Välj ditt material. Tennisracketar kan göras av aluminium eller grafit. Det material som används påverkar den totala vikten av racketen, och därmed ditt resultat. En tyngre racket kan du skapa en mer kraftfull sving, även om en ljusare racket kan du svinga snabbare. En nybörjare kan börja med en aluminium racket som har pre uppträdda, och senare uppgradera till en grafit racket som spelet förbättras.
  • Kontrollera styvheten. Som nybörjare leta efter en racket som erbjuder god styvhet för mer kontroll. Flexibiliteten hos racketen påverkar hur bollen slås.
  • Kontrollera huvud storlek racketen för makten. Ju större huvud storlek, mer kraftfull racket det. Racket huvuden intervall från 85 till 135 square inches. En större huvud har en större sweet spot, så att du en bättre chans att slå bollen, så det är ett bra alternativ för nybörjare.
  • Få en känsla av handtaget. Racketen ska vara lätt att hålla och tillåter dig att ha ett fast grepp om handtaget. Varje tillverkare använder sin egen teknik för att minska stötar och påverkan på användarens handtag för bättre användarvänlighet och komfort. Håll racket och göra några gungor som du gör på domstolarna.

Yonex, Wilson, Dunlop och Prince Air är några populära märken av tennis marknader. Dessa är alla lätt tillgängliga på alla sportartiklar butiker. Innan du köper en, gör din forskning och prova ut racketen i butiken om du kan. Du vet att du hittat rätt racket om det känns bekvämt för dig och det uppfyller dina behov på din given kompetensnivå.