O2s

Hur man köper rubiner

Rubiner är vackra

Rubiner är vackra, röda pärlor som rankas som en av de mest dyrbara ädelstenar på marknaden. De är klarrött till färgen och mycket glittrande. Rubiner är mycket dyra. Köpa rubiner är en knepig uppgift, eftersom det finns en hel del conmen och bedragare som säljer falska rubiner överallt. Det är mycket lätt att färga någon glittrig sten och sälja den som en rubin. Du måste ha ett gott öga för att köpa rubiner som är värt pengarna.

Här är några egenskaper som verkliga rubiner har som du bör se upp för om du letar efter äkta:

Hur man köper rubiner. Rätt nyans av rött.
Hur man köper rubiner. Rätt nyans av rött.

  • Rätt nyans av rött. Äkta, dyra rubiner är mycket klarrött till färgen. Det finns rubiner som kommer i ljusare eller mörkare nyanser av rött. De kan antingen vara mörkt röd som vin av färska rosor eller ljus och ljus rosa som petunior. Rubiner som är vinrött eller ljust rosa kostar mindre än ljusa blod röda. Färskt blod rött eller "duva blodrött" är den perfekta färgen för rubiner. Duvor blod röda rubiner har det högsta värdet på marknaden.
  • Anmärkningsvärda snitt. Det är mycket ovanligt att hitta rubiner med mycket fina snitt. Välsittande rubiner har vinklar som tillåter dem att studsa ljuset tillbaka till synfält. Rubiner med nästan-perfekt nedskärningar kommer inte att tillåta dig att se så bra genom pärlor. Dåligt slipade rubiner, som kallas "fish eye" rubiner, är öppna och inte har gnistan som fint skurna rubiner har.
  • Fina rubiner är inte breda. Ruby oss klippa lämpligen gör det högt. Breda rubiner är inte väl-cut rubiner. Om rubiner är mer omfattande än de är höga, de är av dålig kvalitet och inte kosta så mycket. Detta kan innebära att rubiner är små på grund av hur väl klippa de är dock och kommer att påverka priset på rubiner.
  • De bästa rubiner är tydliga. När du tittar på fin kvalitet rubiner, är det mycket som du kan se in i dem. Tydligheten i rubiner påverkar i hög grad deras värde. Du kanske kan säga att de är mycket tydliga om du kan se insidan av rubiner agerar som speglar som studsar ljuset tillbaka till dig. Rubiner av god kvalitet har inte stripig vita linjer streaming över dem. De vita streck eller linjer som finns i rubiner av sämre kvalitet är mineraler som fick blandas in i pärlor, som kallas rutiles.
  • Dyra rubiner är tunga. Carat är den måttenhet som används för ädelstenar. Antalet karat en ädelsten har betyder hur tungt det är. Rubiner med högre karat kommer att kosta en hel del mer än rubiner med mindre karat. Till exempel kan 5-karat rubiner kosta så mycket som 22.390€ beroende på dess nedskärning. Även rubiner som bara väger 1 carat kommer att kosta mer eller mindre 750€.

Det finns endast ett fåtal platser i världen där du kan få utsökt kvalitet rubiner. Sällsynthet dessa pärlor, deras kvalitet och utseende bidrar till deras höga pris. De är mycket vackra och lägga glamour till någon bär dem. Tipsen ovan bör hjälpa dig att mäta kvaliteten på de rubiner du köper.