O2s

Hur man köper tågbiljetter i Europa

Till skillnad från Europa är resor med tåg i Europa bekvämt, vanligt, och ganska billigt. Med järnvägslinjer förbinder varje land på kontinenten, liksom vattnet Chunnel mellan Frankrike och England, kan du få nästan var som helst du vill vara.

Hur man köper tågbiljetter i europa. När det gäller att köpa dina biljetter.
Hur man köper tågbiljetter i europa. När det gäller att köpa dina biljetter.

Om du behöver göra tid, kan du ta tåget à Grande Vitesse, som brukar kallas TGV (höghastighetståg franska tåg), eller en Thalys, om du föredrar en långsammare takt, hoppa på någon av de regionala tågen och njuta av utsikten från de stora fönster som du gör din väg över landsbygden. Förutom den vackra utsikten, inte tågresor ha praktiska fördelar jämfört med bilar eller flygplan. Det är lättare att fånga ett tåg bråttom eller på ett infall än det är att hinna med ett plan, och du behöver inte oroa dig för att lära sig trafikreglerna, hyra en bil, eller betala för gas. Allt du behöver göra är att planera din resa, köp dina biljetter, och du är klar.

När det gäller att köpa dina biljetter


  1. När det gäller att köpa dina biljetter, kan du göra det online på valfritt antal platser i förväg, eller köpa dem på närmaste tågstation. I Tyskland kallas detta Hauptbahnhof, i Frankrike, det är Gare. Ju större staden, desto mer sannolikt de anställda att tala engelska. Kontrollera att de har en Eurail kontor på stationen innan du går, du hittar dem på stationerna i de flesta europeiska storstäder, men det är bäst att vara säker innan visar upp tio minuter innan ditt tåg lämnar.
  2. Eurail är förmodligen det enklaste sättet för amerikanska medborgare att köpa tågbiljetter i Europa. Du kan köpa pass för enskilda länder ställer regioner som inkluderar flera länder, eller ens hela kontinenten. Dessa pass är antingen för obegränsad användning inom en viss tid, eller har en viss mängd resdagar. Välj alternativ beroende på dina behov. Om du använder tåget för att komma från en destination till en annan, kanske du vill köpa ett visst antal resor. Om resan i sig är ditt mål, få en obegränsad pass. Med sovvagnar kan du somna på franska och vaknar med holländska, stoppa att titta runt när stämningen slår dig. Eurail erbjuder också studenter och rabatter familj.
  3. För amerikanska medborgare bosatta i Europa under en längre tid (minst sex månader), och medborgare i alla EU-länder, kolla in Inter Rail. Denna organisation har resa erbjudanden liknar Eurail-talet, med studentrabatter på de flesta biljett alternativ samt. Du kan köpa dessa pass på tågstationer också, och du behöver inte en officiell biljett mäklare att göra det. Du måste dock bevis på din europeiska hemvist (minst sex månader) för att köpa dem.
  4. Med tillgång till Internet finns på de flesta flygplatser, hotell, vandrarhem, och massor av kaféer, kan du köpa dina biljetter genom att besöka webbplatsen för ett enskilt land tåg, gå direkt till Eurail eller Inter Rail eller kolla in en mäklare webbplats som Rail Europe . Du kan ladda ner tidtabeller, planera en resa, och göra bokningar. Kom ihåg att många tåg (dock inte alla) kräver platsbiljetter för innehavare Rail Pass. Detta kostar ofta några euro extra, men det är ett nödvändigt steg!