O2s

Hur man kör från Mexico City till Oaxaca

Resan och några höjdpunkter

Det kan ta så lite som 4,5 timmar och vara trafik-och problemfri, men lika lätt kan uppfyllas med trängsel och reparationer väg, som sträcker sig resan till sex timmar eller mer. Å andra sidan kan du välja att öka längden på din resa genom att ta i några utvalda platser och några intressanta landskap, inklusive en snötäckt vulkan i närheten av Puebla och en annan topp nära Orizaba / Córdoba cut-off.

Steg 1

Den första delen av resan är från Mexico City till Puebla. Det största problemet kommer du förmodligen möta lämnar landets huvudstad, längs en genomfartsled som kallas Zaragoza. Om du inte råkar vara börjat mycket tidigt, eller sent på kvällen, kommer det att finnas trängsel, så mycket att leverantörer som erbjuder läsk och vatten, snacks, freezees, och en rad andra livsmedel kommer att gå aldrig så långsamt, slingrande genom i linje med stillastående trafik, trafikerar sina produkter. Och därför kan anländer till Puebla ta allt 1-3 timmar, i det senare fallet särskilt under längre rusningstid och på helgerna.

Namnet på spelet är tålamod, rätt och slätt. Och om du plocka upp en hyrbil på flygplatsen, be din skötare att rita en karta, och oavsett dess kvalitet, vid varje tillfälle be andra bilister och fotgängare hur och när du ska svänga in Zaragoza. Gång på denna "highway" din enda svårigheten kommer att få ut av det.

Hur man kör från mexico city till oaxaca. Den första delen av resan är från mexico city till puebla.
Hur man kör från mexico city till oaxaca. Den första delen av resan är från mexico city till puebla.

För att ge dig en ännu tydligare bild av trafikstockningar på Zaragoza år 2004 när du kör en tre tons Cub van på vägbanan, ville polisen att dra oss över (för vem vet vilken anledning), kryssaren flera fordon tillbaka med siren blaring . Vi valde att helt enkelt ignorera kommandot och fortsätta hoppas trafiken aldrig skulle tillåta polisen att fånga upp och de skulle så småningom ge upp. Det fungerade.

Steg 2

I stort sett hela vägbanan från Mexico City till Oaxaca är väl märkta och-belagd betalväg. Skyltar är stort och tydligt bokstäverna. Men några viktiga tips är i ordning. Du vill vara där det står "Cuota" och inte "libre", den förra är den avgiftsbelagda vägen och den senare mycket långsammare, enda lane highway. "Autopista" är alltid den avgiftsbelagda vägen.

På väg till Puebla ser du skyltar hänvisar dig till staden, och sedan från Puebla, kommer skyltar visar Oaxaca.

De motorvägar är antingen två körfält varje sätt, en banan och en halv, eller en enda fil. Men dikterar anpassade att bilar går långsammare flytta till höger och på asfalterad axel när de ser dig komma, så oavsett vilken typ av väg, för det mesta bör du kunna gå med den hastighet som du är van vid.

Resan och några höjdpunkter. I stort sett hela vägbanan från mexico city till oaxaca är väl märkta och-belagd betalväg.
Resan och några höjdpunkter. I stort sett hela vägbanan från mexico city till oaxaca är väl märkta och-belagd betalväg.

Det finns dock undantag som med någon regel. Ibland, till exempel, stora traktor släp är för bred för att flytta över tillräckligt för att låta dig gå. Men när de ser att vägbanan framför är klart, de ska sätta på den vänstra signalen, säger att det är okej att föra vänster ... förutsatt att du litar på dem.

En solid mittlinjen tenderar att vara suggestiv bara och du kommer snabbt lära dig att med bilar flyttar över till rätt för dig, kan du skicka trots den heldragna linjen ... utom när det finns en betydande kurva, topp eller dal längre fram.

Det finns många bensinstationer längs hela sträckan, varav de flesta nu har "The Italian Coffee Company" franchise tillsammans med ren tvättrum. Kreditkort är allmänt accepterade för att fylla upp, och nu även på de många vägtullar ... utom när systemet har brutit samman.

Steg 3

Lämnar Mexico City kommer du att passera genom ett antal sträckor av comedors längs varje sida av motorvägen. Du kommer så småningom gå upp, genom ett antal enkla kurvor, lämnar smog av dalen bakom.

Landskapet är inget särskilt, men den lätthet med vilken du kan förhandla kurvorna till en rimlig hastighet kommer mer än kompensera för de icke-Standarduppg landskap. De kurvor och dalar kommer att bli mer dramatisk, i den mån det kommer att finnas en röd linje på trottoaren avgränsar hur fordon med sviktande bromsar ska gå tillväga, vilket leder dem på trottoaren och på en väg som slutar vid en mjuk vall av halm.

Steg 4

Du kommer att se åtminstone ett par av utgångar till downtown Puebla, märkt "Puebla Centro." Puebla gör för en stor mellanlandning för en dag eller två, om du är i någon större brådska att komma till Oaxaca. Det är stort och spretigt, men den centrala kärnan är pittoreska, liten och full av intressanta affärer, hantverk, restauranger och rena, billiga hotell. Inom ett par block av zocalo är bra hotell, en omfattande gågata med många butiker och Los SÄPO, några gator fyllda med hantverk, antikviteter och samlarföremål. Anländer på en helg och det finns en utomhus marknadsplats. På söndag finns det en ännu större serie tillfälliga stånd som säljer hantverk, växter, etc, två kvarter ner. I samma område är det område som kallas Parian, och Barrio de Artista, båda inte att missa. Naturligtvis finns det närliggande ruiner och andra platser, men för en kort mellanlandning är det centrala det är "måste se". För en splurge spendera natten på Meson Sacristia (skriven i en soffbord bok om 1.000 bäst värdshus i The Europas) i Los Sapos. För ekonomin, bo på Palas eller Palace den 2 Oriente, ett kvarter från zocalo och cirka fyra kvarter från Los Sapos.

Steg 5

Enheten från Puebla till Oaxaca, utan att stoppa andra att för ett par depåstopp, tar ca tre och en halv timme. Under 2007 och åtminstone en bra bit in 2008 finns två eller tre vägarbeten som saktar ner dig. Återigen, ha tålamod, stänga av motorn och se vad säljarna har att erbjuda. Och vid betalstationerna kommer det att finnas ännu fler erbjudanden, från unikt poblano godis kallas Camotes, till fullkorn tortillas, till valpar.

Två körfält blir ett och ett halvt när du närmar dig turn-off till höger för att fortsätta till Tehuacan och Oaxaca. Du kommer att se den hisnande snöklädda topp som ni ser fram mot Orizaba (men ta inte den vägen eller kommer du att hamna i Veracruz).

Steg 6

Nästa det finns två rekommenderade stopp, om du också vill spendera tid på Tehuacan.

  • Den första är på Onyx / marmor byn San Antonio Texcala. Ta den andra Tehuacan avfarten (efter Tehuacan vägtullen), på motorvägen 125 som leder till Huajuapan. Efter 6 km kommer du fram till byn, med fem eller fler factory outlets där man kan med nästan vad som helst i vilken dessa stenar kan formas --- tequila-apparater, plattor, diskbänkar, lampor, bord, skålar, lådor, enhörningar, fisk, hash rör, och naturligtvis ett antal olika ornament med religiösa bilder. Priserna är ungefär hälften av vad du betalar på annat håll.
  • Nästa är Museo de Agua, eller vatten museum, faktiskt ett missvisande eftersom det är så mycket mer. Ta välmarkerade nästa avfart efter återkomst till Autopista för Sangabriel och Chilac. Det kommer även att finnas skyltar för museet. Du kommer att få en rundtur (på spanska) i huvudbyggnaden, och de yttre omgivande landskapet. Du får lära dig hur framsteg görs för att lära bybor i ödsliga områden där vatten är en bristvara, markens bördighet saknas, att bevara och återanvända vatten, använda kompost, mask kultur och andra tekniker för att berika landet, och att växa och marknad näringsrik produkter såsom amarant.

När det gäller mark och stadsbilden, nära Tehuacan ser du långa smala vita toppade byggnader där fjäderfä produceras och lastbil i hela delstaten Puebla och vidare utomlands. Det kommer att finnas ett par platser avgränsade som stopp för turister att stanna och uppskatta och fotografera de djupa dalarna och höga bergstoppar. Långa välmarkerade expansionen broar tjänar att visa upp dalar och berg. Du kommer att passera över en förkastning. Det kommer att finnas flera kilometer imponerande "telefonstolpe" kaktusar. Nära förhållningssätt till Oaxaca ser du leverantörer på varje sida av motorvägen säljer färgglada miniatyr trä lastbilar.


Fram till 1995 då den avgiftsbelagda vägen öppnas hela vägen från huvudstaden till Oaxaca, för mycket av den rutt du var tvungna att färdas längs mindre vägar och motorvägar, ganska väl fördubbla längden på enheten. Nu har du nytta av en mycket kortare och definitivt en säker resa längs kvalitet välmarkerade trottoaren, med den extra funktionen av möjligheten att få utanför den huvudsakliga motorvägen och bege sig in vissa byar att ta in ytterligare platser, landskap och lokal kultur. Det enda varnande anmärkning är att inte köra utanför någon större stad, och i synnerhet på vägarna eller ens avgiftsbelagda vägar, nattetid, om det är absolut nödvändigt. Belysning tenderar att saknas eller är otillräckliga, och lagar om nedsatt körförmåga sällan efterlevs.